Logo Logo

Instagram’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler [Detaylı Rehber]

İçindekiler
20.10.2021 - 20 dk Okuma Süresi

Instagram’da satış yapmak artan sosyal medya kullanımı sonrası e-ticaret yapmak isteyen kişi ve şirketlerin tercihleri arasına girmeyi başardı. İşletmeler için kurumsal temsil zorunluluğundan başlayan Instagram kullanma süreci, mecranın artan kullanımı ve eklenen yeni özellikleri etkisi ile aktif bir satış pazarı olarak kullanıma dönüştü. Instagram üzerinden müşteri memnuniyeti sağlama, reklam kampanyası yürütme ve marka tanınırlığını artırma yanında satış aracı olarak faydalanma süreci de resmen başlayarak e-ticaret için önemli bir pazar edinildi.

Instagram üzerinden satış yapmak ise sadece şirketlerin değil e-ticaret’e girmek isteyen bireysel girişimcilerin de gözdesi haline geldi. Girişimciler etkili stratejiler ile Instagram’da kolayca fark edilebilmekte ve sadık müşteri kitlesi oluşturarak düzenli satış gerçekleştirebilmektedirler. Instagram’da ticaret yapmak isteyenler için hazırladığımız yazımızda A’dan Z’ye etkin teknik ve öneriler paylaşılmıştır.

Instagram’dan Satış Yapmak İçin Dikkat Edilmesi Gereken 13 Madde

Instagram üzerinde satış yapmak istiyorum diyorsanız doğru adımları atarak işe koyulmanız gerekir. E-ticaret’in her yönteminde olduğu gibi Instagram’ın da kendine has kuralları ve kullanıcı metrikleri bulunmaktadır. Bu dinamikleri görmezden gelmek, başarısız olacağınız anlamına gelir. Instagram’da satış yapmak için gereken 13 maddeyi benimser ve uygularsanız hayal ettiğiniz satış rakamlarına kısa sürede ulaşabilirsiniz.

1.Instagram Hesabı Açın

Sosyal medya mecrasını ve kullanıcılarını tanımak, isabetli rakip ve müşteri analizleri yapabilmek için öncelikle Instagram hesabı açarak işe başlayın. Doğrudan işletme hesabı açmak yerine kişisel bir hesap açarak sistemin işleyişini öğrenin. Nasıl takipçi kazanacağınızı, reklam kampanyalarının ne şekilde yapıldığını ve işletmelerin paylaşımlarını takip ederek gerekli verileri toplayın.

2. Satılacak Ürüne Karar Verin

Platformu tanımanın ardından gözlemlerinizden yararlanarak, satış yapmak istediğiniz ürüne karar verin. Marka ve markaya ait satılabilecek ürünleri belirleyin. Instagram’da başarılı olan mağazalardan ve kullanıcı davranışlarından edindiğiniz tecrübeler doğrultusunda şu araştırmaları yaparak başarı getirecek ürünü belirleyin:

    • İnternette hangi ürün gruplarının daha fazla satıldığını araştırın.
    • E-ticaret’in popüler ürünlerini inceleyin.
    • Google ve diğer arama motorlarında hangi ürünlerin daha fazla arama hacmine sahip olduğu verisini edinin.

3. Rakiplerinizi Değerlendirin

Satılacak ürünü belirlemenin ardından bu ürünleri satan rakip mağazaları sıkı takibe alın. Bu mağazalar tarafından yapılan farklılıkları, takip edilen stratejileri ve düzenlenen tanıtım faaliyetlerini irdeleyin. Rakibinizin olumlu yanları kadar eksiklerini de inceleyin. Seçtiğiniz ürün ile rakiplerinizden farklılaşma yollarını araştırın ve stratejinizi belirleyin.

4. Potansiyel Müşterilerinizi Tanıyın

Müstakbel müşterilerinizi tanımak, onlara rakiplerinizden önce ulaşmanıza yardımcı olur. Yapacağınız paylaşımlarda ve düzenleyeceğiniz reklam kampanyalarında nokta atışı isabet yapabilmek için hedef kitlenizi iyi tanıyın. Onların davranışlarını, dikkatlerini nelerin çektiğini ve nelerden hoşlandıklarını anladığınızda başarı şansınızın artacağını unutmayın.

5. Instagram Hesabınızı İşletme Hesabına Dönüştürün

Platform, ürün, rakip ve müşteri analizleri sonrası Instagram’da satış yapmak için işletme hesabı sahibi olmaya hazırsınız. Hesabınızı işletme hesabına dönüştürerek kurumsal kimliğinizi kazanın. Yaptığınız bu tercih size kısa ve uzun vadede şunları kazandırır:

  • Müşterilerinizin size güvenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Markanızı takip eden kişilerin demografik bilgilerini edinebilir; yaptığınız paylaşımlara ait etkileşim, takipçi, mesaj ve gösterim gibi önemli verilere ilişkin raporlara ulaşabilirsiniz.
  • Takipçilerinizin Instagram’da ne zaman ve ne kadar süre geçirdiği gibi önemli verilere sahip olabilirsiniz.
  • Paylaşımlarınızda yaptığınız etiketlemeler ile sürecin devamında açacağınız e-ticaret sitesine müşteri yönlendirmesi yapabilirsiniz.

6. Şirketinizi Kurun

Instagram’da ürün satmak için şirket kurma zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Her ne kadar zorunluluk olmasa da müşterilerinizin gözünde güvenilir imaj oluşturmak ve ilerleyen süreçte devreye girmesi muhtemel yasal süreçler nedeniyle şirketinizi kurun. E-ticaret sitenizle birlikte hesabınızı desteklediğinizde, yaptığınız her satış için fatura kesmeniz gerekecektir. Elde ettiğiniz kazancın vergilendirilebilmesi ve yasal bir kimlikle faaliyetlerin devamı için Instagram’dan yapılacak satışları kurduğunuz şahıs ya da limited şirket üzerinden faturalandırın. Gelir Vergisi Kanunu’nda yapılan değişikle 2021 Ocak ayından itibaren evden satış yapanlara Gelir Vergisi muafiyeti tanındı, bu da sizin için önemli bir avantaj sağlayacaktır.

7. İşletme Sayfanızı Optimize Edin

Kurumsal kimliğini yansıtan ve marka güvenilirliğinizi gösteren optimizasyon çalışmaları ile sayfanızı düzenleyin. Profilinizde logonuzu kullanın. Güvenilirliği artırmak amacıyla e-ticaret siteniz, açık adresiniz, teslim ve iade koşulları gibi verilere profilinizde yer verin. İletişim butonları oluşturarak takipçilerinize size ulaşabilecekleri yollar gösterin. Kurumsal kimliğinizi yansıtan her dokunuşun Instagram’daki imajınıza katkı sağlayacağını unutmayın!

8. Düşük Bütçe ile Reklam Kampanyalarına Başlayın

Satış için tüm şartları sağlamanın ardından mağazanızın ve ürünlerin tanıtımına başlayabilirsiniz. İlk etapta düşük bütçeler ile kullanıcı odaklı reklam kampanyaları düzenleyerek doğrudan hedef kitleniz ile buluşmayı deneyin. Reklam kampanyalarında istenen verimi kazandığınızda bütçenizi artırabilir, Influencer marketing ile markanızı büyütmek için bir adım ötesini planlamaya başlayabilirsiniz.

9. E-Ticaret Sitesi Kurun

Satış platformu olarak Instagram’ı kullandığınızda e-ticaret sitesi açmanız gerekli değildir. Planlarınız düşük satış hacmine razı olmaksa online alışveriş sitesi kurmayabilirsiniz. Daha büyük hedeflere sahipseniz e-ticaret sitesi kurarak Instagram profilinizde bunu paylaşmanız gerekir. E-ticaret sitesi açmak size sosyal medyada pek çok artı kazandırır. Ayrıca; e-ticaret sitesinde kullanacağınız PayTR gibi güvenli ödeme sistemleri, müşterinizin gözünde güvenirliğinizi arttırır. PayTR Sanal POS ile 2 saatte ücret ödemeden bir sisteme sahip olursunuz. Bu artılar şu şekilde sıralanabilir:

  • İşinizi daha profesyonel yaparak kurumsal bir kimliğe sahip olursunuz.
  • Farklı ödeme sistemlerini entegre ederek farklı alışkanlıklara sahip müşteri kitlelerince tercih edilebilirliğiniz artar.
  • Satış kanallarınıza yeni alternatifler ekleyebilirsiniz.
  • Reklam ve pazarlama çalışmaları için kendinize daha geniş alan yaratabilirsiniz.

10. InstaShop ile Entegreli Çalışın

Instagram’da ürün satan firmalar, Instagram mağazaları ve e-ticaret sitelerini InstaShop aracılığı ile entegre bir şekilde çalıştırır. Bu özellik ile paylaşımlarınızda ürünlerinizi etiketleyerek e-ticaret sitenizin tanıtımını yapabilir, edindiğiniz müşteriye farklı ürün satışı yapma fırsatı yakalayabilirsiniz.

11. Ödeme Yöntemlerini Güvenilir Seçenekler ile Çeşitlendirin

İnternetten yapılan alışverişlerin tüketiciler nezdinde en büyük handikabı, ödeme yöntemlerinde sunulan az seçenektir. Kapıda ödeme, EFT, havale, banka ve kredi kartı gibi ödeme yöntemlerini sisteminizde yer vererek bu handikabı kolayca aşabilirsiniz. Ödeme yöntemlerinde çeşitlilik, daha farklı kullanıcılara da erişim şansını elinde tutar. Müşterilerinize sizi daha fazla tercih etmeleri için seçenek sunmayı ihmal etmeyin!

12. Sık ve Hashtag Kullanarak Paylaşım Yapın

Yeni takipçi kazanmak, ürünlerinizin tanıtımını yapmak ve mevcut takipçilerinizi müşteriye dönüştürmek için sık sık paylaşım yapmak önemlidir. Paylaşım için seçeceğiniz tarih ve saatleri geçmiş paylaşımlarınızdan edindiğiniz kullanıcı verilerine göre şekillendirin. Etkileyici görseller kullanarak paylaşımlarınızdaki etkileşimi artırın. Her paylaşımda hashtag kullanarak daha farklı kitlelere ulaşarak yeni takipçiler edinin. Paylaşımlarınızda ürünlerinizi etiketleyerek e-ticaret sitenize yeni müşteri yönlendirmeyi unutmayın!

Instagram İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

ADIM-1: Instagram’a giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan 3 noktaya tıklayınız.

ADIM-2: Hesap kısmında ‘’İşletme Profiline Geç’’ kısmına tıklayınız.

ADIM-3: Facebook’ta yönetici olduğunuz sayfa görünecek ve şifreyle giriş yapmanız istenecektir.

ADIM-4: Facebook şifrenizle giriş yaptıktan sonra işletme hesabınız oluşacaktır. Daha detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Instagram Üzerinden Pazarlama Teknikleri

Instagram’da satış artırmak için pazarlamaya önem vermeniz gerekir. Takipçilerinizin her daim ilgisini canlı tutmak ve yeni potansiyel müşterilerinizle buluşmak için etkili stratejiler üretip bunları sabırla uygulamanız gereklidir. Instagram’da satışları artırmak için kullanışlı pazarlama teknikleri mevcuttur. Başarılı hikayelerden edinilen ve size de başarı sağlayacak pazarlama tekniklerini aşağıdan takip edebilirsiniz.

1.İçerik Takvimi Oluşturun

Instagram’da paylaşım yapmaktan daha önemli olan husus, paylaşımlarınızı planlı ve belirli bir takvime uygun gerçekleştirmektir. Sosyal medya pazarlamacılarının en hassas olduğu nokta ola içerik takvimi, yaptığınız paylaşımların en hızlı sürede daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar. Later ve Bufer gibi uygulamalar ile içerik takvimi oluşturun. Her gün ne paylaşacağınız sorusunun yanıtını bularak sayfa etkileşiminizi ve takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

2. Instagram Reklamlarını Kullanın

Sosyal medya mecraları arasında en çok etkileşim Instagram’dan alınır. Paylaşılan bu istatistiki bilgi yanında satış yaptığınız mecranın Instagram olması, reklam kampanyaları için yeni bir platform aramak yerine önceliği Instagram’a vermeniz gerektiğini anlatır. Instagram güçlü ve etkili hedefleme sistemi sunar. Doğru tanımlama ile düzenlediğiniz reklamları doğrudan hedef kitleniz ile buluşturabilirsiniz. Örneğin; organik bebek gıdaları satan bir hesap iseniz, ürünlerinizin görsellerinin yer aldığı bir post veya story ile çarpıcı bir slogan hazırlamak oldukça etkili olacaktır. Story ve post reklamlarıyla iyi bir etkileşim alabilirsiniz.

3. Influencerlar ile Partnerlik Kurun

Influencerlar ile partnerlik kurmak, sektörünüzde giderek büyümenin anahtarını elinde tutar. Influencer marketing ile mecradaki etkinliğini artırabilirsiniz. Sektörünüzün çok takipçi sayısına sahip hesaplarını bulun ve onlarla iletişime geçin. İşini bilen bir Influencer kısa sürede kitleleri peşine takarak hesabınıza sürükleyecektir!

Mikro Influencer: Belli bir kategoride paylaşım yapan Instagram fenomenleridir. Sizin sektörünüze yakın kategoride hizmet veren bir Influencer seçebilirsiniz.

Makro Influencer: Genel olarak birçok alanda paylaşımlar yapan Instagram fenomenleridir. Mikro Influencerlara göre daha büyük kitleye sahiptirler. Popülerlik kazanmak amacıyla anlaşma sağlayabilirsiniz.

4. Instagram Hikayeler ile Dikkat Çekin

Instagram farklı özellikleri ile para harcamadan fark edilirliğinizi artırmayı hedefler. Instagram Hikayeler platformu da mecranın bu alanda kullanıma sunduğu özelliklere verilecek en güzel örnekler başında gelir. Instagram Hikayeler platformunu düzenli kullanarak takipçilerinizin akışında kalıcı yer edinebilir, gözlerin her daim üzerinizde olmasını garanti altına alabilirsiniz.

5. Sık Sık Canlı Yayın Düzenleyin

Videonun tüketici üzerindeki etkisi bilinmektedir. Instagram da bu gücü biliyor ve repertuarına canlı yayın özelliğini çoktan etkiledi. Siz de ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak için canlı yayınlara düzenleyerek göz önünde olmayı sürdürün.

6. İndirim Kampanyalarının Gücünden Yararlanın

Geleneksel ticaretin de başarılı stratejisi olan indirim kampanyaları, Instagram’da da işe yarar. Takipçilerinizle belirli periyotlarla indirim kuponları paylaşarak satışlarınızı ve takipçi sayınızı artırabilirsiniz. İnsanları uygun fiyatlı alışverişin sayfanızı takip etmekten geçtiğine inandırın. Takipçi sayınız artsın, gerisini pazarlama stratejilerine bırakın!

Kaliteli ve ilgili bir takipçi ağı kurmak paylaşımlarınıza olan etkileşimi arttıracak ve bu da satışlarınıza yansıyacaktır. Fake takipçi almak, marka değerinize ve satışlarınıza hiçbir şey katmaz.

7. Müşteri Yorumlarına Önem Verin

Günümüzde tüketiciler referanslı ürünleri ve mağazaları tercih etmeye meyillidir. İnternetten satışta güvenliği sağlamak için benze ürün veya hizmetleri deneyimlemiş gerçek kişilerin düşüncelerine büyük önem verilir. Siz de hesabınıza ve ürünlerinize yapılan müşteri yorumlarını yakından takip ederek müdahale etmeniz gereken konularda geç kalmayın. Yanlış anlaşılmaları açıklamalarınız ile düzeltin. Yorum ve görüşlere yaptığınız her geri dönüşün kariyerinize pozitif katkı sağladığını unutmayın. Olumlu yorumları hikayenizde ve öne çıkarılanlar bölümde paylaşınız. Örneğin; bir güzellik salonu işletmesiyseniz sizin hizmetinizden memnun kalan bir müşterinizin hikayesini siz de mutlaka paylaşın.

8. Yarışmalar Düzenleyin

İyi belirlenmiş kurallar ve cezbedici ödüller ile düzenlenen yarışmalar, takipçi kazanmak ve satış artırmak için Instagram’da işe yarayan stratejiler arasında yer alır. Marka bilinirliğinizi artırma stratejisine de katkı sağlayan bu yeniliğin gücünden yararlanın. Aldığınız geri dönüşler ise yarışma düzenlemeyi alışkanlık haline getirmenize yol açmasın. Takipçileriniz sizden sürekli yarışma düzenlemeyi beklemek yerine her an onlar için bir sürpriz hazırlayabileceğinize odaklansın! 

Örneğin; araç aksesuarları satışı yapan bir hesabınız varsa ‘‘En güzel araba kimin?’’ adlı bir yarışma düzenleyebilir, yarışmayı kazanan takipçinize bir hediye gönderebilirsiniz.

9. Keşfet’e Çıkmayı Hedefleyin

Instagram’ın en etkileyici özelliklerinden birisi de Keşfet menüsüdür. Bu menüde kullanıcıların ilgi alanları doğrultusunda yapılan paylaşımlar yer alır. Keşfet’te yer alan paylaşımların tamamı ilgi çekici, çok paylaşım almış ve özgün çalışmalardır. Keşfet her gün milyonlarca kişi tarafından takip edilir. Ürünlerinizin buraya düşmesi, size yüzbinlerce potansiyel satış olarak geri dönebilir. Keşfet’te çıkmak için yararlanabileceğiniz öneriler ise aşağıdaki gibidir:

  • Özgün ve düzenli paylaşımlar yapın.
  • Hedef kitlenizin dikkatini çekecek, kaliteli görseller kullanın.
  • Hashtag kullanın.
  • Sayfa etkileşiminizi (Görüntülenme, beğeni, yorum, vb.) artırın.
  • Keşfet’te yer alan paylaşımları inceleyin, farklılıkların neler olduğunu anlayın.

Instagram Üzerinden Satış Nasıl Yapılır?

Instagram’dan e-ticaret yapmak isteyenler için yazımızda nelere dikkat etmeleri gerektiği ve etkili pazarlama yöntemlerini aktarmanın ardından sistemi basitçe özetleyelim. Hangi ürünü satacağınızı, rakip ve hedef kitlenizi analiz ederek gerekli verileri toplamanın ardından satış için şu aşamaları takip etmeniz yeterlidir:

  • İşletme hesabı açın. Yukarıda da değinildiği gibi takipçileriniz işletme olduğunuzda size farklı bir gözle bakacaklar.
  • Şirketinizi kurun ve vergi levhası çıkartın. Yasal satış yapabilmek için şahıs veya limited şirketi kurmanız yeterlidir. Vergi muafiyetlerinden yararlanmak için vergi levhasında e-ticaret nace kodunu göstermeyi unutmayın.
  • Faturalarınızı dizayn ettirin. Yaptığınız her ürün için fatura keserek kurumsal kimliğinizi öne çıkaracak ve potansiyel vergi cezalarını bertaraf edeceksiniz.
  • İşletme hesabınızı optimize edin. Kurumsal kimliğinizi yansıtan ve müşterilerinizin size nasıl ulaşacakları ile ilgili kısa yolları profilinize eklemeyi unutmayın.
  • Reklam kampanyalarına start verin! Başlangıç için düşük bütçe ile işe başlayın. Hedef kitlenizden aldığınız geri dönüşler doğrultusunda reklam kampanyalarınızı optimize ederek bütçenizi kademeli olarak artırın.
  • Takipçilerinize kendinizi anlatmak ve yeni takipçiler edinmek için düzenli paylaşımlarda bulunun. Paylaşımlarınız etkileyici görsele ve açıklayıcı metine sahip olsun. Doğru hashtag kullanımı ile paylaşımlarınızın hedefini genişletin.
  • E-ticaret sitesi kurun. E-ticaret sitesi kurmak farklı alanlarda satış yapma becerisi kazanmanın yanında sanal POS avantajlarından yararlanmanızı sağlar. Instagram mağazanız ile e-ticaret sitenizi entegre ederek bir müşteriye yaptığınız satış miktarını artırabilirsiniz.
  • Müşteri geri dönüşlerini dikkate alın. Müşterilerinizi anlamak ve onları daha iyi tanımak için DM kutunuzu sık sık kontrol edin, yorumlara geri dönüşler sağlayın.
  • Müşteri destek hattı oluşturun. DM yolu ile müşterilerinizle irtibat kurmanın yanında çağrı ve WhatsApp destek hattı oluşturarak müşteri şikayetlerini ve isteklerini dinleyin.

Instagram Üzerinden Ödeme Nasıl Alabilirsiniz?

Instagram’da ödeme almak için kapıda ödeme, havale/EFT ve kredi/banka kartı gibi seçenekleri kullanabilirsiniz. Sanal POS kullanmanız gereken süreçte, sanal POS için başvuracağınız nokta büyük önem taşır. Bu adımda iyi araştırma yapmadan karar vermek, ödeyeceğiniz yüksek komisyonlar nedeni ile kar marjınızda ciddi gerilemeler yaşamanıza yol açar.

Sanal POS bankalardan ve bu hizmeti veren güvenilir platformlardan temin edilir. Bankalar yüksek komisyon talep etmenin yanında sadece kendi banka kredi kartlarına sundukları puan ve taksit seçenekleri nedeni ile hitap ettiğiniz müşteri kitlesinde daralma yaşamanıza yol açar. Bu handikabı aşmak için güvenilir sanal POS sistemi kuran PayTR ile çalışabilirsiniz.

PayTR, sadece 2 saatte ücretsiz sanal POS kurulumu gerçekleştirir. Başvurunuzu yapmanın ardından evraklarınızı sisteme yükleyerek 2 saatte Sanal POS’unuz açılır. Ödemeleri ertesi iş günü hesaba aktaran ve 12 yılı aşkın tecrübesi ile güvenilir ve gelişmiş Sanal POS hizmeti veren PayTR ile Instagram ödemelerinde herhangi bir sorun yaşamadan satış gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram’da Satış Yapmanın Bağlı Olduğu Yasal Mevzuatlar

Instagram’da satış yaparken bağlı olunan önemli yasal mevzuatlar bulunur. Bu mevzuatlara ilişkin zorunluluklarınızı yerine getirerek yasal statünüzü korumanız gereklidir. Mevcut mevzuatlar şirket açmak, fatura kesmek, vergi ödemek, vergi muafiyeti ve Influencer vergi düzenlemesi başlıkları altında incelenmektedir.

1-Şirket Kurmak

İnternetten yapılan satışların tamamı için fatura kesilmesi gereklidir. Fatura kesebilmeniz için de şirket olmanız gereklidir. Satış hacminize bağlı olarak şahıs veya limited şirketi kurarak işinizi yasal statü çerçevesinde yapabilirsiniz.

2- Faturalandırmaya Tabi Olmak

Satılan her ürünün faturasının kesilmesi gereklidir. Kesilmeyen her fatura, vergi dairesine şikayet edilme riski taşır. Yüklü miktarda cezalar ödemekten korunmanın yolu, yapılan her satış için fatura kesmekten geçer.

3- Vergi Ödemek

Faturalı satış yapmanız nedeni ile gelir vergisi ve KDV ödemeniz gerekir. İyi bir muhasebeci ile çalışarak verginizi zamanında ödemenizi tavsiye ederiz.

4- Vergi Muafiyeti

Henüz 2021 yılının ilk günlerinde e-ticaret için gelir vergisi muafiyeti ile ilgili düzenleme hayata geçti. Düzenlemeye göre vergi levhasında e-ticaret yaptığı görünen firmalar, %2 ve %4 oranında vergi ödeyerek önemli bir avantaj elde etti. Şirket kurulumu sırasında e-ticaret nace kodunu vergi levhanıza işleterek muafiyetten yararlanabilirsiniz.

5-Influencer Vergi Düzenlemesi

Influencer marketing çalışmalarında 3/10 oranında KDV Tevkifatı ödenmektedir. Influencer marketing için anlaşacağınız ajansla bu konuyu görüşerek yasal sorumluluklarınızı yerine getirmelisiniz.

İçerikte belirtilen vergi oranları 14 Ekim 2021 tarihinde markaların web sitelerinden alınmış bilgilerdir. Değişiklik gösterebilir.

SIK SORULAN SORULAR

Instagram’da Hızlı Satış Nasıl Yapılır?

Instagram’da hızlı satış yapmak için etkin pazarlama stratejilerinden yararlanmanız gerekir. Satışlarınızı hızlandırmak için Instagram’da kullanabileceğiniz yöntemler şunlardır:

  • Paylaşımlarınızı belirli bir takvime göre oluşturun.
  • Instagram reklamları yayınlayın.
  • Influencerlar ile çalışın.
  • Düzenli aralıklarla hikaye paylaşın.
  • Canlı yayınlar yapın.
  • İndirim kuponları paylaşın.
  • Takipçi ve müşterilerinize geri dönüşler yapın.
  • Hediyesi indirim kuponu ya da hediye ürün olarak yarışmalar düzenleyin.
  • Instagram Keşfet’te yer almanın sırrını öğrenin.

Instagram’da Hangi Ürünler Çok Satılıyor?

Instagram’da en çok satılan ürünler ile internette en çok satın alınan ürünler benzerdir. Kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda bu ürünler dönemsel olarak değişkenlik gösterir. Instagram üzerinden satış yapmak için en çok satan şu ürünlere yönelebilirsiniz:

  • Kişisel bakım ürünleri
  • Elektronik ürün ve aksesuarları
  • Kadın ve erkek giyim
  • Anne ve bebek ürünleri
  • Spor aletleri
  • Hijyen ürünleri (Covid-19 sonrası maske, dezenfektan ve kolonya)
  • Petshop ürünleri
  • Cep telefonu aksesuarları

Instagram’da Satış Yapmak Yasal Mıdır?

Instagram’da bağlı bulunan mevzuatlara uyularak yasal statüde satış yapılabilir. Fatura ve vergi konularında sorumluluklarını yerine getirmeniz halinde Instagram’da herhangi bir yasal yaptırımla karşılaşmadan satış yapabilirsiniz.

Instagram’da Satış Yapmak İçin Vergi Vermek Gerekir Mi?

Instagram’da satış yapmak için vergi ödemek, işinizi yasal zeminde yürütmenizi sağlar. Güvenilirlik ve olası vergi cezaları ile karşılaşmamak için fatura kesmeniz ve kestiğiniz faturalar doğrultusunda gelir vergisi ile KDV’nizi ödemeniz gereklidir.

Instagram’da Satış Yapmak İçin Şirket Kurmak Gerekir Mi?

Instagram’da satış yapmak için şirket kurmaya gerek yoktur. Şirket kurmak, işinizi yasal ve güvenilir olarak sürdürmek için gereklidir. Herhangi bir ceza ve yaptırımla karşılaşmamak için şirket kurmanızı tavsiye ederiz.

Instagram Satışlarında Vergiden Muaf Olunabilir Mi?

Instagram satışlarında gelir vergisinden muaf olabilirsiniz. Vergi levhanıza e-ticaret nace kodunu işleterek vergiden muafiyet kazanabilirsiniz.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Instagram’da hızlı satış yapmak için etkin pazarlama stratejilerinden yararlanmanız gerekir. Satışlarınızı hızlandırmak için Instagram’da kullanabileceğiniz yöntemler şunlardır: -Paylaşımlarınızı belirli bir takvime göre oluşturun. -Instagram reklamları yayınlayın. -Influencerlar ile çalışın. -Düzenli aralıklarla hikaye paylaşın. -Canlı yayınlar yapın. -İndirim kuponları paylaşın. -Takipçi ve müşterilerinize geri dönüşler yapın. -Hediyesi indirim kuponu ya da hediye ürün olarak yarışmalar düzenleyin. -Instagram Keşfet’te yer almanın sırrını öğrenin.

Instagram’da en çok satılan ürünler ile internette en çok satın alınan ürünler benzerdir. Kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda bu ürünler dönemsel olarak değişkenlik gösterir. Instagram üzerinden satış yapmak için en çok satan şu ürünlere yönelebilirsiniz: -Kişisel bakım ürünleri -Elektronik ürün ve aksesuarları -Kadın ve erkek giyim -Anne ve bebek ürünleri -Spor aletleri -Hijyen ürünleri (Covid-19 sonrası maske, dezenfektan ve kolonya) -Petshop ürünleri -Cep telefonu aksesuarları

Instagram’da bağlı bulunan mevzuatlara uyularak yasal statüde satış yapılabilir. Fatura ve vergi konularında sorumluluklarını yerine getirmeniz halinde Instagram’da herhangi bir yasal yaptırımla karşılaşmadan satış yapabilirsiniz.

Instagram’da satış yapmak için vergi ödemek, işinizi yasal zeminde yürütmenizi sağlar. Güvenilirlik ve olası vergi cezaları ile karşılaşmamak için fatura kesmeniz ve kestiğiniz faturalar doğrultusunda gelir vergisi ile KDV’nizi ödemeniz gereklidir.

Instagram’da satış yapmak için şirket kurmaya gerek yoktur. Şirket kurmak, işinizi yasal ve güvenilir olarak sürdürmek için gereklidir. Herhangi bir ceza ve yaptırımla karşılaşmamak için şirket kurmanızı tavsiye ederiz.

Instagram satışlarında gelir vergisinden muaf olabilirsiniz. Vergi levhanıza e-ticaret nace kodunu işleterek vergiden muafiyet kazanabilirsiniz.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir