Logo Logo

İnternette En Çok Satılan Ürünler: Alım Potansiyeli Yüksek 18 Ürün

İçindekiler
05.12.2021 - 22 dk Okuma Süresi

Pandeminin etkisiyle büyüme hızını artıran e-ticaret sektöründe 2021 yılının ilk 5 ayında 150 milyar liralık harcama yapıldı. Büyüyen pazarda yeni katılan aktörler ile rekabette artışa geçse de en çok satılan ürünlerde yaşanan talep, yüksek rekabetten etkilenme şansını düşürüyor. 2021 yılında internette en çok satılan ürünler listesine yer alan seçenekleri hedeflediğinizde, ulaştığınız satış hacmi ile online alışveriş pastasından büyük bir dilim alma şansı yakalayabilirsiniz.

İnternette En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

Yeni yılda internette satılan ürünler listesi, pandeminin de etkisi ile oldukça geniş bir skalaya kavuştu. Geride bıraktığımız yıllarda sınırlı sayıda ürün grubu online pazaryerlerinden (marketplace)  satın alınırken, farklı müşteri kitlelerinin e-ticaretin avantajlarını keşfetmesi ile listede önemli değişiklikler yaşandı. Covid-19 pandemisinin de şekillendirdiği güncel verilere göre internette en çok satılan ürünler listesi şu şekilde değişti:

  • Maske
  • Hediyelik Eşya
  • Sporcu matı
  • Akıllı aksesuarlar
  • Gündelik kıyafet
  • Postür düzelticiler ve şekillendirici korseler
  • Telefon aksesuarları
  • Anne ve bebek ürünleri
  • Petshop ürünleri
  • Kablosuz süpürgeler
  • Ofis gereçleri
  • Mutfak aletleri
  • Elektrikli araçlar
  • Kişisel koruyucular
  • Balıkçılık ve kamp malzemeleri
  • Ev mobilyaları
  • Ev dekorasyon ürünleri
  • Güzellik ürünleri
  • Kitap, oyun ve oyuncak

  • Maske

Pandeminin hayatımıza kattığı yüz maskeleri, bu yıl da en çok satılan ürünler arasında yer alıyor. Pandeminin ilk dönemlerine göre aranma hacminde gerileme yaşansa Covid-19 salgını sürdükçe maske ihtiyacımız da devam edecek.

  • Hediyelik Eşya

Kalabalık ortamlardan kaçınma davranışı, doğum günü ve terfi alma gibi kutlama gerektiren özel günlere ilişkin programların tercih edilmemesine yol açtı. Annelere, babalara veya en yakın arkadaşlara alınacak hediyeler de artık mağazalar dolaşılarak seçilmiyor. Tüketiciler artık hediyelik eşyalar için e-ticaret sitelerini tercih ederek yakınlarını mutlu etmeyi tercih ediyor. Kişiselleştirilebilir hediyelik ürünlere yönelerek iyi bir pazarlama stratejisi ile e-ticaret’te başarı yakalayabilirsiniz.

  • Sporcu Matı

Evde yasaklar pandemi döneminde kilo kontrol sürecini zorlaştırdı. Hareketsiz bir yaşamın olumsuzluklarını atmak isteyen ve evde kalmanın oluşturduğu stresten kurtulmak isteyen pek çok kişi fitness ve yoga gibi aktivitelere ilgi duymaya başladı. Spor salonlarının da kapalı tutulması, evlerin spor salonuna dönüştürülmesine yol açtı. Pilates, yoga ve pek çok fitness hareketi için gerekli olan sporcu matları, bu süreçte internetten en çok satılan ürünler arasına girmeyi başardı. İnsanlar evde spor yapmayı tercih ettikçe sporcu matları da popülerliğini korumaya devam edecektir.

  • Akıllı Aksesuarlar

Giderek artan akıllı saat kullanımı, çok satan niş ürün arayan girişimciler için iyi bir başlangıç noktası olabilir. Takılabilir ve giyilebilir akıllı aksesuarlar küresel ve iç pazarda yüksek aranma ve satış hacmine sahiptir. Akıllı saat ve akıllı bileklik gibi birden fazla ihtiyaca karşılık veren ürünlerde tedarikçi seçimi noktasında seçici olduğunuzda, iyi bir satış hacmi yakalama hedefine ulaşabilirsiniz.

  • Gündelik Kıyafetler

Ofis çalışanlarının uzaktan çalışma modeline geçmesi ile rahat ve şık gündelik kıyafet tercihi giderek artmayı sürdürüyor. Özellikle kadınlara yönelik gündelik kıyafet ürün gruplarında son yıllarda artış payı dikkat çekici seviyeye ulaştı. Eşofman takımları, tulumlar, kot pantolonlar ve t-shirt’ler internetten satış yapmak için iyi bir hedef pazar olarak değerlendirilebilir.

  • Postür Düzelticiler ve Şekillendirici Korseler

Sırt ağrılarına çözüm arayışları ve vücudu istenen şekle sokma isteği online alışverişte farklı bir ürün grubunun ön plana çıkmasına katkı sağladı. Şekillendirici vücut korseleri ve postür düzelticiler dijital pazarda en çok aranan ürünler arasına girmeyi başardı. Farklı beden ve renk seçenekleri ile bu niş pazara giriş yaptığınızda, iyi bir tanıtım faaliyetleri ile başarı yakalayabilirsiniz.

  • Telefon Aksesuarları

Telefonlara ait aksesuarlar yeni kazandıkları ürün gruplarıyla çok satan ürünler listesinin ilk sıralarında yer almayı sürdürüyor. Telefon kılıfları, tripod’lar, kablosuz şarj aletleri, bluetooh kulaklıklar ve araç telefon tutacakları internetten en çok satan ürünler arasında yer alıyor. Tedarikçi bulma noktasında iyi bir araştırma ile fiyat – performans ürünlerini keşfetmeniz halinde, toplumun önemli bir bölümünün satın alma eğilimi gösterdiği bu ürün grubunda başarılı olabilirsiniz.

  • Anne ve Bebek Ürünleri

Anne ve bebek kategorisinde yer alan pek çok ürün için online alışveriş daha çok tercih ediliyor. Geleneksel pazaryerlerine göre zengin alternatiflerin yer aldığı bu ürün grubunda; anakucağı, kanguru, bebek bezi, bebek salıncakları ve oyun matları internetten en çok satış yapılan ürünler arasında yer alıyor. Başta sosyal medya olmak üzere çocuklu ailelere sizi ulaştıracak etkili reklamlarla hatırı sayılır bir satış hacmi yakalayabilirsiniz.

  • Petshop Ürünleri

Evcil hayvanlar için internetten mama ve mama kabı satışları, e-ticaret rakamlarının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Çok sayıda markaya ait farklı özellikte ürünlerin yer aldığı kategoride, tüketiciler marketlerle birlikte e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Mama ve mama kabı, kedi yatakları ve evcil hayvan çantaları gibi geniş bir müşteri kitlesine ulaşma şansı sunan petshop ürünlerine yönelerek etkili stratejilerle önemli bir kar marjı yakalayabilirsiniz.

Özellikle tüm Dünya’da etkisini gösteren ve sosyal anlamda kısıtlanmamıza neden olan pandemi dönemi, evlerimizde meşguliyet arayışımızı da artırdı. Pandemi döneminde birçok kişi evde ilgilenmek/vakit geçirmek adına evcil hayvan beslemeye başladı. Kedi ve köpek başta olmak üzere birçok evcil hayvan sahiplenen insanlar, bu canlıların bakımı için de petshop ürünlerine yöneldi. Bu durum, petshop ürünlerine olan rağbeti artırdı.

  • Kablosuz Süpürgeler

Kablosuz süpürgeler, giderek öncüsü klasik kablolu modellerin yerini almayı sürdürüyor. Gerek kullanım kolaylığı, gerek araba temizliği ihtiyacı gibi tüketici tercihlerinde yaşanan değişimler kablosuz süpürge satışının artışına yol açtı. Pek çok kişi de kablosuz süpürge için tercihini online pazara çevirdi. Doğru teknolojileri hedefleyerek etkili bir Influencer çalışması ile bu alanda başarı yakalayabilirsiniz.

  • Ofis Gereçleri

Ofislerin evlere taşınması ile ofis malzemeleri satışında da önemli bir ivme yakalandı. İnternetten en çok satılan ofis ürünleri arasında ise sandalye ve sandalye minderi yer alıyor. Tüketicilerin bu yeni pazara gösterdiği ilgiden yararlanmak için ergonomik ve uygun fiyatlı ürün seçenekleri ile pazarda yerinizi alabilirsiniz.

  • Mutfak Aletleri

Sokağa çıkma yasakları daha fazla evde kalan insanların mutfakta geçirdikleri zamanı da artırdı. Yemek yapmayı öğrenen insan sayısında yaşanan artış da mutfak aletlerini online alışverişin gözdelerine dönüştürdü. Ekmek yapma makineleri, sebze kurutucular ve sıcak hava fritözü gibi yenilikçi ürünleri internetten satmayı hedefleyerek değişen trendi kar marjına dönüştürebilirsiniz.

  • Elektrikli Araçlar

Ehliyet gerektirmeyen elektrikli araçlar, yeni dünyanın gözde taşıma araçları arasında yer almayı sürdürüyor. Şarj edilebilir elektrikli Scooter ve bisiklet gibi taşıma araçlarında artan satış hacmini fırsata dönüştürmek için bu alanı hedefleyebilirsiniz.

  • Kişisel Koruyucular

Evde geçirilen vaktin artışı özel teknolojilere sahip ürünlerin de satışını destekliyor. Mavi ışık engelleyen gözlükler ve akıllı lambalar, internette en çok aranan ve satışı yapılan ürün grupları arasında bulunuyor. Çocuklu aileleri hedefleyen reklam kampanyaları ile bu iki ürün grubunda mevcut fırsatı değerlendirebilirsiniz.

  • Balıkçılık ve Kamp Malzemeleri

Kapanmalar insanların açık havada zaman geçirme isteğini artırdı. Balıkçılık ve kampçılık gibi etkinlikler son dönemde öne çıkan Outdoor etkinlikler arasında yer alıyor. Balıkçılık ve kamp malzemelerine yönelik ürünler de değişen bu eğilime paralel internetten çok satıyor. Sosyal medyadan müşteri kitlenize daha kolay ulaşabileceğiniz bu kategorilerde ürünlerinizi ön plana çıkartarak başarılı olabilirsiniz.

  • Ev Mobilyaları

Minimal yaşam tarzı, ev mobilyalarında fonksiyonellik beklentisini ön plana çıkardı. Online pazarda yatak olabilen kanepe ve çekyatlar ise giderek daha büyük bir Pazar büyüklüğüne ulaşmayı sürdürüyor. Gerek düşük bütçeli müşteri profilince tercih edilmesi, gerek devam eden pandemi koşulları göz önüne alınarak ev mobilyalarında değişen bu trendi yakalayarak başarılı olunabilir.

  • Güzellik Ürünleri

Moda akımları ve sosyal medya uygulamalarının etkisi ile güzellik ürünleri de internetten daha çok satılan ürünler arasında yerini aldı. Takma kirpikler ve özgün saç tokalarının satışları önemli rakamlara ulaşırken, bu ürünlerin arama hacimleri de hatırı sayılır oranlarda artış gösteriyor. Tik Tok ve YouTube influencer’ları ile birlikte çalışarak bu ürün gruplarına önemli satış rakamlarına ulaşılabilir.

  • Kitap, Oyun ve Oyuncak

Evde kalış süresinin artması, geçirilen vaktin daha kaliteli ve keyifli hale dönüştürülmesine katkı sağladı. Kitap satışına ek olarak masa oyunları ve oyuncak satışları son dönemde önemli bir artış ivmesi yakaladı. İstatistiklere göre internetten kitap satışı %65 artarak bu alanda oluşan fırsatı gözler önüne sermektedir. Oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip bu kategoride yer alarak, büyüyen satış hacminden pay alma fırsatını değerlendirebilirsiniz.

2021’de En Çok Hangi Ürünler Google’da Arandı?

İnternetten alışveriş yapmak isteyen tüketiciler, yeni yılda da ürün ararken Google’dan yararlanmayı sürdürüyor. Google arama verilerine göre ise e-ticaret sektöründe popüler ürünlerine neler olacağı hakkında önemli veriler elde edilebiliyor. Mağazanızda Google arama verilerine göre trend ürünlere yer verdiğinizde ise daha çok organik ziyaretçi çekmeniz ve yapılan ziyaretleri satışa çevirmeniz mümkündür. Değişen tüketici eğilimlerini de göstermesi açısından önemli olan 2021 yılında Google’da en çok aranan ürünler şu şekilde sıralanabilir:

  • Başörtüsü
  • Dolaşık açıcı saç fırçası
  • Saç tokası
  • Şekillendirici korseler
  • Postür düzelticiler
  • Athleisure
  • Takma kirpikler
  • Akıllı saatler
  • Erkek ayakkabıları
  • Yeniden kullanılabilir çantalar
  • Telefon kılıfları
  • Kablosuz kulaklık
  • Bebek salıncakları
  • Mama kabı
  • Kedi ve köpek çantaları
  • Elektrikli Scooter
  • Çekyat
  • Doldurulmuş oyuncaklar
  • Düz paça kot pantolon

Ürün Stoklamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

İnternetten en çok satılan ürünlere yönelmek, e-ticaret için iyi bir strateji olarak görülebilmektedir. Etkili reklam kampanyaları ve influencer çalışmaları ile bu ürünlerde önemli satış rakamlarına da ulaşabilirsiniz. Her şeyi doğru yapmak için tüm detaylara önem vermeniz gerekir ve stok yönetimi, dijital pazarda başarılı olmanın anahtarını elinde tutan önemli değişkenler arasında yer alır.

Etkili bir stok yönetimi sadece çok satan ürünlere yönelmekle sınırlandırılmamalıdır. Tedarikçi, elde tutma maliyeti, sektör rekabeti ve başarılı bir stok yönetimi e-ticaret’te başarılı olmak için altın kurallardır. Doğru ürünü bulsanız bile stok için dikkat etmeniz gereken kurallara uymamanız, hedeflediğiniz başarıdan sizi giderek uzaklaştıracaktır. Ürün stoklamadan önce aşağıda detaylandırılan kavramları öğrenmeniz ve stok stratejinizi bu doğrultuda şekillendirmeniz gereklidir.

  • Tedarikçilerinizi Çeşitlendirin

Tek bir tedarikçi firmaya bağlı kalmak, olası aksiliklere hazırlıksız yakalanmanın yanında artan satış hacminde tedarikçinin yeterli gelmemesi sorunu ile sizi karşı karşıya bırakabilir. Stoklarınız ne kadar güçlü olsa da tedarikçiden kaynaklı problemleri yaşamadan aşmak için B planına ihtiyacınız bulunmaktadır. Tedarikçilerinizi çeşitlendirerek beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

  • Kur Farklılıklarını İhmal Etmeyin

Tedarikçiniz yurtdışında olduğunda, vergi ve kur farklılıkları büyük önem kazanır. Tedarikçileriniz ile uzun vadeli yapacağınız anlaşmalarda kur nedeniyle zarara uğramamak için dikkatli olmanız gereklidir. Yurtdışı tedarikçi seçiyorsanız kur farkı, gümrük vergisi, yurtdışı vergi oranları ve değerli evrak maliyetlerinin tamamının hesaplanması gereklidir. Tüm bu hesaplamaların satış fiyatına yansıtmanız gereken zorunlu maliyetler olduğunu ve fiyatınız arttıkça internetten alışveriş yapmak isteyen tüketicilerce daha az tercih edileceğinizi unutmayın.

  • Stok Maliyetlerini Önemseyin

Stok politikanızı belirlerken bir ürünü stokta bulundurma, bulundurmama ve sipariş maliyetlerini göz önüne almanız gereklidir. Stokta bulundurduğunuz her ürün, maliyetlerinizi yükseltecektir. Depo kiranız, sigorta, aşınma maliyetleri ve emlak vergisi gibi pek çok gider kalemi nedeniyle stok optimizasyonuna önem vermeniz gereklidir. Tersi şekilde stokta ürün bulundurmamak da alınan sipariş sürecinde ek maliyet oluşturmanın yanında tedarik edilmeme riski taşır. Stok maliyetlerinizi optimize ederek tüm bu olumsuzluklar arasında dengeyi yakalayabilirsiniz.

  • Sektör Rekabetini Dikkate Alın

Satış yaptığınız sektördeki potansiyel rakipleriniz, müşteri kitlenizin bölünmesi anlamına gelir. Çok satılan ürünlerde kısmi olarak bu problemden minimum düzeyde etkilenme şansınız bulunsa da stok maliyetlerinizi yönetme ve nakit çevriminde oluşabilecek risklere karşı her ürün grubu için sektör rekabetini dikkate almanız gereklidir.

  • Her Ürün Stokunda Limitler Belirleyin

Stokta bulundurulacak ürünleriniz için alt ve üst limitler koyarak depo kullanma veriminizi artırabilirsiniz. Doğrudan gider kaleminizde iyileştirmeye yardımcı olan limit sistemi ile müşterilerinize her daim uygun fiyattan ulaşma şansı yakalayabilirsiniz.

  • FIFO Mantığını Benimseyin

İngilizcede “First in, first out” deyiminin kısaltması olarak kullanılan FIFO, Türkçeye “İlk giren, ilk çıkarr” olarak çevrilebilir. Stoklarınızı yönetirken tarihsel sıralamaya önem vererek, FIFO mantığını etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Kullanım süresi bulunan ürünlerde FIFO mantığından uzaklaşmak, kullanılamayacak ürün maliyetine katlanmanız anlamına gelir. Bu nedenle ürünlerinizi stoklama ve satış yapma aşamasında FIFO mantığından ayrılmamanız isabetli bir hareket olacaktır.

  • Stoklarınızı Düzenli Tutun

Stoklarınızın deponuzda düzenli olması, kolay çalışabilme ve olası eksilmelere müdahale edebilme becerisi kazandırır. Birden fazla kategoride ürün satışı yapıyorsanız her ürünü gruplamalı ve deponuzda bu düzenin korunmasını sağlamalısınız.

  • Stok Kontrolünü Rutin Periyotlarla Gerçekleştirin

Stok takibi e-ticarette büyük önem taşır. Sitenizden yapacağınız satışların stoklarda karşılığı olmaması, müşteriye gereğinden fazla bekletmenize ya da daha yüksek fiyattan ürün tedarik ederek yaptığınız satıştan zarar etmenize yol açabilir. Bu nedenle depo durumunuzu düzenli olarak kontrol etmeniz ve stok takibinde özenli davranmanız önemlidir.

  • Hazırlıksız Yakalanmayın

Stoklarınız olası her duruma hazırlıklı olmalıdır. Anneler günü, sevgililer günü ya da farklı bir özel gün nedeniyle artabilecek sipariş miktarını göz önünde bulundurarak hazırlıklı olun. Sezonsal satış rakamlarını yakından takip ederek ve sektörde geçirdiğiniz her günü kayıt altına alarak iyi bir veri tabanı hazırlamanız ardından nelere karşı hazırlıklı olmanız gerektiği konusunda net veriler edinebilirsiniz.

Trendyol’da Çok Satılan Ürünleri Nasıl Bulabilirsiniz?

Trendyol’da en çok satan ürünleri keşfetmek için iki yol bulunur. İlk yol araştırma işlemlerini manuel olarak yapmanızı gerektirir. Bu yöntemde Trendyol’da kelimeden ya da kategorilerden ürün araştırabilir, rekabeti az internetten çok satılan ürünleri keşfedebilir ya da en çok yorum almış ürün gruplarına ulaşabilirsiniz.

İkinci yol ise otomasyon ile çok satılan ürünleri araştırmaya dayalıdır. Bu yöntemde Trendyol’da satılabilecek ürünleri keşfetmek için geliştirilen hazır yazılımlardan yararlanabilirsiniz. Yazılımlarda yaptığınız kodlama iyileştirmeleri ile sağlıklı sonuçlar alarak e-ticaret devinde satılabilecek en iyi ürün seçeneklerini keşfedebilirsiniz. Kategorilerden Trendyol’da çok satılan ürün bulmak için aşağıda verilen işlem sıralamalarını takip edebilirsiniz:

1.İlk olarak https://trendyol.com/ adresi üzerinden Trendyol ana sayfasına giriş yapın ve aşağıda gösterildiği şekilde çok satan ürün aramak istediğiniz kategoriyi seçin.

2. Daha iyi sonuç alabilmek için seçtiğiniz kategoride aşağıda gösterildiği gibi alt kategori seçimi yapın.

3. Yaptığınız seçim sonrası aşağıda gösterildiği gibi seçilen alt kategoriye ait listelenen sonuç sayısı görülecektir. Bu sayının çok olması, rekabetin yüksek olduğu anlamına gelir. Yüksek rekabet yerine sonuçları daha fazla daraltarak niş ürün aramanızı ya da farklı ürün seçimi ile yukarıdaki işlemleri sıralamanızı tavsiye ederiz.

4. Sonuçlanan ürün sayısı bilgilendirmesinin hemen sağında yer alan “Önerilen” açılır menüsünü kullanın ve aşağıda gösterildiği gibi “Çok Satanlar” seçimini yaparak seçtiğiniz kategoride çok satan ürünlere ulaşın.

N11’de Çok Satılan Ürünleri Nasıl Bulabilirsiniz?

N11’de çok satan ürün araştırmasını manuel olarak kolayca kategoriler üzerinden yapabilirsiniz. Dilerseniz kelime olarak N11 ürün arama bölümünü kullanarak kelime bazlı popüler ürün gruplarını keşfedebilirsiniz. Kategoriden N11 çok satan ürün araştırması için aşağıdaki sıralamayı takip ederek sonuca ulaşabilirsiniz:

1. N11 ana sayfasına https://n11.com/ adresini kullanarak ulaşın.

2. Solda yer alan menüde aşağıda gösterildiği gibi kategorilerin üzerine gelin ve alt kategorilerde yer alan ürün gruplarına tıklayın.

3. Açılan sayfada aşağıda kırmızı çerçevede gösterilen alanda bulunan toplam ürün sayısını inceleyerek rekabeti öğrenebilirsiniz. İşleme devam etmek için aşağıda gösterildiği gibi “Akıllı Sıralama” açılır menüsünü kullanarak “En Çok Satanlar” seçimini yaparak ürünlere ulaşın.

Amazon’da Çok Satılan Ürünleri Nasıl Bulabilirsiniz?

Amazon’da çok satan ürün araştırması yaparken “Best Sellers” sayfası kullanılabilir. Her kategori için tanımlanan “Best Sellers Rank” değeri takip edilerek kategoriye ilişkin çok satan ürün araştırması yapılabilir. Hizmetin kullanılması için takip edilecek basit işlem sıralaması aşağıda paylaşılmıştır:

  1. Amazon Best Sellers sayfasına ulaşmak için https://amazon.com/Best-Sellers/zgbs/ linkine tıklayarak çok satan ürünler sayfasına ulaşın.
  2. Açılan sayfada aşağıda gösterildiği şekilde tüm kategorilere ilişkin en çok satan ürünleri “#” gösterimi ile takip edin. Gösterimde yer alan numara ne kadar küçükse, ürün diğer seçeneklere göre daha fazla satılmaktadır. Best rank değerlerinde “#1 kodu” bulunan ürünün “#5 kodlu” ürüne göre daha fazla satıldığını bu değerlerden anlayabilirsiniz.

Instagram’da Satılan Popüler Organik Ürünler

Tüm dünyada etkili bir pazarlama aracı olarak kullanılan Instagram’da, internetten ürün satmak için müthiş bir Pazar bulunmaktadır. Diğer sosyal ağlara göre daha fazla kullanıcı etkileşimi gözlemlenen Instagram’a, yöresel ve organik ürün satışı için ihtiyacınız olan hedef kitlesine kolayca ulaşabilirsiniz. Elbise, ayakkabı, el yapımı ürünler ve evcil hayvan ürünleri gibi pek çok farklı ürün grubu için hedef kitleye sahip olan platformda, en çok satan popüler organik ürünler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Süt ve süt ürünleri
  • Yumurta
  • Baharat
  • Köy tavuğu
  • Taze sebze ve meyve
  • Salça
  • Reçel
  • Kuruyemiş
  • Pekmez
  • Kurutulmuş meyve

Ürün Satışını Arttırmak İçin Ne Yapılmalı?

İnternetten ürün satışını artırmaya yönelik izleyebileceğiniz etkili stratejiler bulunur. Belirtilen stratejileri sosyal medyada, e-ticaret sitenizde ya da e-ticaret sitelerinde açtığınız mağazada uygulayabilirsiniz. Bu stratejiler ücretli ve ücretsiz tanıtım faaliyetlerin içerir. Mağazanıza daha fazla ziyaretçi çekmenize yardımcı olan teknikler ile satış hacminizi sabırlı bir çalışma ile artırmanız mümkündür. İnternetten ürün satışını artırmak için yapabilecekleriniz şu şekilde sıralanabilir:

  • Ürünler için gerçek fotoğraflar kullanın ve ürün açıklamalarını akılda soru işareti bırakmayacak şekilde SEO uyumlu olarak hazırlayın.
  • Sosyal medya hesabınızın, web sitenizin ve mağazanızın SEO uyumlu olmasına önem verin. Yaptığınız açıklamalar, basitleştirilmiş ara yüz, kaliteli fotoğraflar ve doğru anahtar kelime kullanımı ile Google’dan daha fazla organik ziyaretçi çekebilirsiniz.
  • Sosyal medya reklamlarından yararlanın. Doğrudan hedef kitleye hitap eden reklam kampanyaları yürüterek tanınırlığınızı artırabilir, mağazanızın daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlayarak satış hacminizi artırabilirsiniz.
  • Google Adwordsreklam kampanyaları düzenleyerek arama sorgularında kullanılan anahtar kelimeler üzerinden müşterilerinize ulaşmayı hedefleyin.
  • Influencer’lar ile ortak çalışma yapın. Yapılan araştırmalar insanların internetten alışveriş yapmadan önce sosyal medyaya ve Influencer’lara başvurduğunu göstermektedir.

SIK SORULAN SORULAR

İnternette (E-Ticaret) En Çok Ne Satılıyor?

E-Ticaret Etki Analiz Raporu sonuçlarına göre internetten en çok satılan ürün grubu, %85’lik Pazar payı ile giyim oldu. Giyim yanında hijyen ürünleri, hediyelik ürünler, Petshop ürünleri ve hobi ürünleri de internetten yüksek satış hacmine sahiptir.

Trenyol’da En Çok Ne Satılıyor?

Trendyol’da kişisel bakım ve hijyen ürünleri en çok satılan ürün gruplarını içeriyor. Parfüm, şampuan, maskara, nemlendirici krem ve diş macunu gibi ürünlerden oluşan bu grubu ise sağlık ve Petshop ürünleri takip ediyor.

Instagram’dan Ne Satabilirim?

Instagram’da organik ürünler en çok Pazar payına sahiptir. Yöresel doğal ürünlerin yanında platformda giyim, aksesuar, el yapımı ürünler, ayakkabı ve Petshop ürünleri yüksek satış hacmine sahiptir.

N11’de En Çok Ne Satılıyor?

N11’de en çok spor ayakkabı satılmaktadır. Cep telefonu kılıfı, kuru mama, hobi ürünleri, sineklik ve akıllı saat aksesuarları yüksek satış hacmi ile spor ayakkabıyı takip etmektedir.

İnternet Üzerinden Satış Yapmak İçin Ne Gerekli?

İnternetten satış yapmak için ilk olarak trend bir ürün yada ürün grubu belirlenmesi, iş planı hazırlanarak şirket kurulumun gerçekleştirilmesi gereklidir. Doğru tedarikçi seçimi ve e-ticaret altyapısının kurulumu ardından ürünler e-ticaret sitesine, sosyal medya mecralarına ve online pazaryerlerinde açılan mağazalara yüklenerek online satış yapılabilir.

Ürünlerimi Nerelerde Satabilirim?

İnternetten ürün satmak için Trendyol, N11, Hepsiburada ve GittiGidiyor gibi B2C pazaryeri sitelerinin kullanabilirsiniz. Pazaryerlerinde mağaza açmanın yanında Facebook, Instagram ve LetGo gibi sosyal medya mecralarından da satış yapabilir, kendi e-ticaret sitenizi açarak ürün satışı yapabilirsiniz.

E-Ticaret Yapmak İçin Neler Gerekli?

E-Ticaret yapmak için e-ticaret sitelerinde mağaza açabilir, sosyal medya araçlarını kullanabilir ya da kendi e-ticaret sitenizi oluşturabilirsiniz. Satış yapılacak sektör ve ürün seçimi sonrası şirket kurmanın ardından, tercihiniz doğrultusunda gereken adımları tamamlayarak e-ticaret dünyasına adım atabilirsiniz.

Dünya’da E-Ticaret Hacmi Ne Kadar?

Dünyada her 5 internet kullanıcısından 4’ü e-ticareti deneyimledi. 2020 yılında %26 büyüyerek 4,3 trilyon dolara ulaşan e-ticaret hacminin 2021 yılında %14 artışla 4,9 trilyon dolara ulaşması hedefleniyor.

Türkiye’de E-Ticaret Hacmi Ne Kadar?

Türkiye’de e-ticaret harcamaları 2020 yılında %66 artışla 226 milyar TL olarak açıklandı. 2021 yılının ilk 5 ayında 150 milyar TL’ye ulaşan e-ticaret hacminin yılı 400 milyar TL ile bitirmesi hedefleniyor.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir