Logo Logo

İyi Bir Ödeme Hizmetleri Sağlayıcısı İşinize Neler Katabilir?

İçindekiler
11.02.2021 - 5 dk Okuma Süresi

İyi Bir Ödeme Hizmeti İşinize Neler Katabilir?

Bir işi yürütürken, genellikle amaç işleri basit tutmak ve karmaşıklıktan kaçınmaktır. Yine de birçok şirket istemeden operasyonel karmaşanın içine girebiliyor. E-ticareti örnek olarak ele alalım, bu alanda başarılı olmak için ihtiyacınız olan her şeyi düşünün: E-ticaret yazılımı, muhasebe yazılımı, ödeme platformu, müşteri hizmetleri yazılımı ve hatta tedarik zinciri yönetim sistemleri. Ardından iadeler, şikayetler ve ekipler arası talepler, web sitesi güncellemeleri gibi dahili prosedürler için süreçlere ihtiyacınız olacak. Bu listeyi daha da uzatmak mümkün…

Harvard Business Review tarafından gerçekleştirilen bir ankete katılan şirket sahiplerinin %86’sı, iş ve karar alma süreçlerinin çok karmaşık hale geldiğini ve bu durumun büyüme yeteneklerini engellediğini belirtiyor.

Sorunları saptamak ve kabul etmek, onların üstesinden gelmenin ilk adımıdır. Her işletme için, ölçeklenebilir büyümeyi sağlamak için geriye çekilip süreçlerinin her birini nasıl iyileştirilebileceklerini incelemeye başlamaları gereken bir nokta vardır. Karmaşıklığı ortadan kaldırarak, müşterilerinizin ve organizasyonunuzun ihtiyaçlarına en iyi şekilde karşılayacak çevik bir işletmenin temellerini atabilirsiniz.

Bu makalede, ödemelerin karmaşıklığın önündeki engellerin aşılmasına nasıl yardımcı olabileceğine odaklanacağız.

Müşteri Hizmetlerini ve Memnuniyetini Artırın

Ticari faaliyetlerinizi basitleştirmenin, müşterilerinizin alışveriş deneyimini nasıl basitleştirebileceğini düşünün. Her müşteri temas noktası bir iyileştirme fırsatı olarak görülmelidir. Google’a göre “tüm tüketici yolculuğu boyunca meydana gelen karar verme ve tercih şekillendirmek için amaca yönelik kullanılabilecek mikro anlar” vardır. Satın alma hunisindeki bu mikro anlar genellikle ödeme platformunuzdaki iyileştirmelerden etkilenebilir.

Genellikle kötü bir müşteri deneyimine yol açabilen aşağıdaki karmaşıklık belirtilerini ve bunların iyi donanımlı bir ödeme platformuyla nasıl düzeltilebileceğini düşünün. Müşterilerinize geniş ödeme seçenekleri ve kolay bir ödeme yöntemi sunmak, dönüşümün artırılması için en etkili adımların başında gelir.

Maliyetleri Azaltın ve Nakit Akışını Artırın

Nakit akışı işletmenizin can damarıdır. Herhangi bir zamanda beklenenden daha fazla giderle karşılaşırsanız kendinizi zor bir durumda bulabilirsiniz. Finansal karmaşıklık, raporlama için kullanılan farklı yazılım sistemlerinin uyumsuzluğu ve mutabakat için kullanılan yöntemler gibi alanlarda bulunabilir.

Perakende örneğine dönecek olursak, bugün elli kot pantolon satıyorsanız, hangi karttan hangi ödemeleri aldığınızı kontrol etmek, iki kez kontrol etmek ve üç kez kontrol etmek için günler boyunca saatler harcamak istemezsiniz. Hesaplarınızı doğru bir şekilde uzlaştırmak için bu işlemin, hangilerinin nasıl ödendiğini görmek için genellikle satır satır yapılması gerekir. Satışları ödemelerinizle eşleştirmek için bunu birden çok kez yapmanız gerekebilir. Oysa, şeffaf raporlama sunan kolay kullanımlı bir denetim paneline sahip olursanız, tek bir panelde tüm ödemelerin detaylarını görebilirsiniz. Bu sayede aşağıdaki kabiliyetleri kazanırsınız:

Basitleştirilmiş mutabakat: Kanalları, para birimlerini ve ödeme yöntemlerini ekledikçe daha da karmaşık hale gelebilecek süreçlerle uğraşmazsınız. PayTR yaptığınız satışların ödemesini ertesi gün hesabınıza aktarır ve mutabakat basittir.

Tahmin edilebilir nakit akışları: Bir toplu meblağın hesabınıza ne zaman ulaşacağını bilmek, nakit akışını daha iyi tahmin edebilmenizi sağlar. Ek olarak, tüm verilerinizin tek bir yerde olması, birden çok sistemdeki verileri manuel olarak değiştirmenin neden olduğu hata riskini ortadan kaldırır. Verilerinizi tarih aralıkları, kanal veya ödeme yöntemi gibi farklı ve anlamlı yollarla inceleyebilir ve işletmenizin performansını daha iyi analiz etmeye başlayabilirsiniz. Hızlı optimizasyonlara ihtiyacınız varsa, tek bir sağlayıcıya sahip olmak, bağımlı olduğunuz tedarikçi sayısını azaltabileceğiniz ve özel bir ekipten 7/24 destek alarak daha az stres sağlayabileceğiniz anlamına gelir.

Performansı optimize edin: Performansı optimize etmenin ilk adımı, becerilerinizin kâr hanenizde en büyük etkiyi nerede yaratabileceğini bilmektir. Çoğu için bunlar satış, pazarlama, muhasebe veya strateji gibi konulardır. Ancak, ödeme platformunuz envanter yönetimi ve finansal sistemler alanlarında da size yardımcı olabilir.

Teknolojinin akıllıca kullanımı ve özellikle ödeme teknolojisi, iş süreçlerinizi basitleştirme çabalarınızda itici bir güç olabilir. En hızlı ölçeklenen işletmeler, karmaşıklığın birikimini kabul etmek için öz farkındalığa sahip olan ve bunun üstesinden gelmek için elinden geleni yapanlardır. Doğru ödeme platformunu seçmek, işinizle ilgili endişelenecek daha az faktöre sahip olmanızı sağlar.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir