Logo Logo

Ödeme Hizmetleri Sağlayıcı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

İçindekiler
06.03.2021 - 6 dk Okuma Süresi

E-ticaretin kalbi sayılabilecek ödeme hizmetleri sağlayıcısı seçimi, gelirlerinizi ve müşteri deneyimini büyük ölçüde etkileyebilir.

E-ticaret siteniz için harcadığınız tüm emeklerin ve paranın karşılığını aldığınız yer ödeme aşamasıdır. Aradıkları ürünü bulan müşterilerin ödeme aşamasında karşılaştıkları güçlükler ve sorunlar, dönüşümün önündeki en büyük engellerden birisini oluşturur. Çabalarınızın boşa gitmemesi ve e-ticaret girişimizin başarılı olması için iyi bir ödeme hizmetleri sağlayıcısıyla çalışmanız kritik önem taşır.

Müşterilerinizin kolayca ve güvenle ödeme yapabilmesini sağlamak için iyi bir ödeme hizmetleri sağlayıcısına ihtiyacınız var. Yeni iş ortağınızı seçerken, dikkat etmeniz gerektiğine inandığımız faktörleri sizler için kaleme aldık:

Teknoloji Şirket İçinde mi Oluşturuldu?

Ödeme hizmetleri sağlayıcınızın sunduğu teknolojileri bizzat geliştirip geliştirmediği önemli bir konudur. Bazı teknoloji sağlayıcıları kendi yazılımlarına sahip oldukları izlenimini verse de aslında sadece yeniden paketlenmiş, kullanıma hazır çözümler sunuyorlar. Sonuç olarak, potansiyel iş ortağınızın, ürünlerini oluşturmak için dış kaynak kullanmak yerine, şirket içinde geliştiriciler, mühendisler ve teknoloji uzmanlarına olup olmadığını bilmeniz önemlidir. Bu, ürüne yakın olmalarını, her şeyin yüksek kalitede, güncel olmasını ve iş ihtiyaçlarınıza göre uyarlanabilmesini sağlayacaktır.

PayTR güvenlik konusunda gelişmiş Sanal POS hizmeti ve alanında 10 yılı aşkın tecrübeye sahip personeli ile hem mağazaların (web sitelerinin) hem de mağaza müşterilerinin ödeme güvenliğini sağlamaktadır. Böylece PayTR Sanal POS kullanan mağaza sahipleri yalnızca kendi işlerine odaklanırken sahteciliğe karşı hep güvende olurlar.

Yeterince Esnek ve Ölçeklenebilir mi?

Temel olarak, ortağınız işinize özel gereksinimlere uyum sağlayabilir ve büyümenizi destekleyebilir mi? Ödeme hizmetleri sağlayıcılarının işletmelerin maliyetleri düşürüp, pazara giriş hızını artırırken, değişime daha dirençli olmalarını sağlayacak ölçeklenebilir kapsamlı ve modüler hizmetlere sahip olmaları gerekir. Aldığınız ödeme hizmetinin programlama kodunun izole edilmiş ve yeni bir hizmet veya bir işlev ekleyebileceğiniz durumlara elverişli olması önemlidir. PayTR, açık kaynak modüllerle Sanal POS ve ek ödeme kanallarını kolayca entegre ederek ödeme almaya hemen başlamanızı sağlar

Doğru Bağlantılara Sahip mi?

Tercih edeceğiniz ödeme hizmetinin en popüler ödeme araçlarını desteklemesi işinizin başarısını doğrudan etkileyen bir unsurdur. Ödeme işlemcinizin en azından Mastercard ve Visa gibi bağlantılara sahip olduğundan emin olun. Yurt dışına satış yapacaksanız, diğer ülkelerdeki ödeme araçlarını ve para birimlerini de kabul edebilmeniz gerekir.

PayTR sistemiyle yurt dışı kartlardan EUR, USD, GBP ve benzeri dövizlerle kur dönüşüm kayıpları yaşamadan ödeme alabilir, İngilizce ödeme sayfalarıyla yabancı müşterilerinize hizmet verebilirsiniz.

Veriler ve hizmet güvende mi?

Sağlayıcınızın teknolojisini nerede barındırılıyor? Verileriniz güvende mi? Ödeme hizmetlerinde kesintiler yaşayacak mısınız? Tüketiciler uygun bir zamanda sistem bakımını kabul edebilir ancak alışveriş zamanında yaşanan kesintiler günümüzde kabul edilemez. Bu durum mutsuz müşteriler ve olumsuz PR ile sonuçlanır.

Yüksek düzeyde güvenliğe, şemalara doğrudan bağlı tam yedekli veri merkezlerine ve birden çok yük devretme düzeyine sahip teknoloji sağlayıcıları arayın. Yatırımınızın bir parçası olarak, bir şeyler ters giderse 7/24 destek olup olmadığını ve altyapınız için gerçek zamanlı izleme ve raporlama olup olmadığını sormanız önemlidir.

PayTR, kendi bünyesinde geliştirerek optimize ettiği ödeme sistemleri ve kontrol mekanizmalarıyla web mağazalarının fraud (sahtecilik) kaynaklı kayıplarını en düşük seviyeye indirger. PayTR, servislerin sürekliliğini ve bilgilerin güvenliğini sağlamak amacıyla, coğrafi olarak iki farklı lokasyonda bulunan yedekli altyapısıyla hizmet vermektedir. Böylece PayTR kullanan üye işyerlerinin kritik önem taşıyan ödeme işlemleri kesintiye uğramaz, maddi veya prestij kayıpları oluşmaz.

PCI uyumluluğu sunuyor mu?

Bazı ödeme teknolojisi şirketleri size mevzuata uygunluk sunamaz, bu zorlu engelleri kendi başınıza aşmanız gerektiği anlamına gelir. En iyi ödeme sağlayıcıları PCI uyumluluğu sunarlar. Yapılacaklar listenize daha fazla satır eklemek yerine, bu alanda size yardımcı olabilecek bir ödeme ortağı arayın. PayTR, SSL sertifikalı ödeme sayfası ve PCI-DSS uyumluluğu ile müşterilerinizin güvenli bir ortamda ödeme yapmaları için gerekli her türlü önlemi almıştır. Böylece PayTR, müşterilerinizin ödeme yaparken oluşabilecek endişelerini azaltmakta ve ödeme dönüşüm oranınızı artırmaktadır.

PayTR Sanal POS ve ödeme çözümleri, sadece bir ödeme/tahsilat aracı değildir. Aynı zamanda güvenlik konusunda gelişmiş PCI DSS uyumlu teknik altyapısı ve alanında tecrübeli personeli ile PayTR hem mağazaların ödeme güvenliğini hem de mağaza müşterilerinin kart güvenliğini sağlamaktadır. Böylece PayTR kullanan mağaza (web sitesi) sahipleri güvenlik konusunda altyapı oluşturmak ya da ek personel için harcama yapmak zorunda kalmazlar.

Ödemelerinizi ne zaman teslim alacaksınız?

Son olarak, ödeme sağlayıcınız aracılığıyla yaptığınız tahsilatların banka hesabınıza ne zaman aktarılacağına dikkat edin. Ödemeler için günlerce hatta haftalarca beklemek zorunda kalmamalısınız. PayTR üye işyerleri ödemelerini ertesi iş günü banka hesaplarına alabilir, tahsilat için günlerce beklemek zorunda kalmaz, nakit akışlarında rahat bir nefes alırlar.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir