Logo Logo

Ödeme Sayfası Nedir, Ödeme Sayfaları Nasıl Yapılır?

İçindekiler
11.05.2019 - 4 dk Okuma Süresi

Online satışın en can alıcı noktası, şüphesiz ödeme sayfasıdır. Ürünü seçerek sepete ekleyen kişi, ödemeyi gerçekleştirerek e-ticaret sürecini tamamlar. Alışveriş tamamlanma oranını yükseltmek için ödeme sayfasının görsel tasarımından kullanıcı deneyimine kadar her ögesi önem taşır. Ödeme sayfası hakkında temel bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Müşteriler için e-ticaretin son adımı ödeme sayfasında gerçekleşir. Müşteri beğendiği ürünü seçtikten sonra, arzu ettiği yöntemle ödemesini gerçekleştirmek için bu sayfaya ulaşır. Bu sayfa, tıpkı marketlerdeki kasalar gibidir. Müşterileri bu son adıma getirmek başlı başına bir işken, bu adımda alışverişten vazgeçmemelerini sağlamak da elektronik tüccarların üzerinde mutlaka düşünmesi gereken bir konudur.

Bu konudak içeriğimize de göz atın: Ödeme Hizmetleri Sağlayıcıyı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eskiden çevrimiçi alışverişe karşı güvenlik endişeleri odağında bir çekimserlik vardı. Günümüzde ise bu çekimserlik ortadan kalktı ve artık müşteriler bir ürünü onlarca farklı e-ticaret platformunda araştırıyor, inceliyor ve tercih ettiği noktadan kolayca satın alabiliyor. Ödeme sayfası da bu tercih sebeplerinden birisi olarak öne çıkıyor. Zira, alışveriş hepimizin hatırında toplam bir deneyim olarak kalıyor.

Ödeme sayfaları, e-ticaret siteleri için olabildiğince basit tasarımlı ve kolay kullanımlı olması gereken modüllerdir. Müşteriler, web sitenizdeki incelemeleri sonrasında güvenilir ve makul bir teklif gördüklerinde, satın alma işlemini tamamlamak için ödeme sayfasına geçer. Ödeme sayfanızın sitenizin geri kalanıyla uyumlu görünmesi ya da güvenilir bir ortak ödeme sayfasına yönlendirilmesi, müşterilerin güven algısını destekleyecek ve alışverişin başarıyla tamamlanma şansını artıracaktır.

Ödeme sayfalarını türleri bakımından ikiye ayırmak mümkündür:

Ortak Ödeme Sayfası Nedir, Nasıl Çalışır?

Çevrimiçi ödeme sistemleri sağlayıcıları, Sanal Pos gibi hizmetlerin yanı sıra e-tüccarlara ödeme sayfaları da sunar. Bunlardan en popüleri olan ortak ödeme sayfaları, müşterinin tüm alışveriş adımlarını sitenizde gerçekleştirirken, ödemesini servis sağlayıcısı tarafından oluşturulan ve üye işyerleri tarafından kullanılan ortak sayfada gerçekleştirir. Bu sayfaların hemen hepsi, mobil cihazlar için tam uyumluluk gösterir.

E-ticaret markanız henüz erken günlerindeyse ve henüz bir marka bilinirliği elde etmediyse, ortak ödeme sayfaları müşterilerin güvenini perçinlemekte kullanılabilir. Öte yandan ortak ödeme sayfaları için herhangi bir harcama yapmanız ya da da çaba göstermeniz gerekmez.

Özelleştirilmiş Ödeme Sayfası Nedir, Nasıl Tasarlanmalıdır?

Özelleştirilmiş ödeme sayfaları, müşterilerinizin alışverişin her aşamasını e-ticaret sitenizden ayrılmadan gerçekleştirmelerine olanak tanır. Ancak web sitenize göre özelleştireceğiniz ödeme sayfanızın karmaşık, dikkat dağıtıcı, kısacası amatörce tasarlanması, olması gerektiği gibi işlememesi, müşterilerin şüphe hissetmelerine ya da markanız hakkındaki ilk intibalarının olumsuz olmasına sebep olabilir.

Günümüzde e-ticaret sitelerinin en büyük sorunlarından olan terk edilen alışveriş sepetlerinin büyük bir çoğunluğu, kötü ödeme sayfalarından kaynaklanmaktadır. Web sitenizde özel bir ödeme sayfası kullanmak istiyorsanız, bunun müşterilerin alışverişlerini daha hızlı tamamlamalarına hizmet etmesi gerekir. Aksi takdirde, ortak ödeme sayfası kullanmak daha mantıklı olacaktır.

Bu konudaki içeriğimize de göz atabilirsiniz: İyi Bir Ödeme Hizmetleri Sağlayıcısı İşinize Neler Katabilir?

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir