Logo Logo

Pazar Yerleri Aracılığıyla Satışlarınızı Artırın

İçindekiler
16.09.2019 - 4 dk Okuma Süresi

Çevrimiçi pazar yerlerinin e-tüccarlara sunduğu birçok avantaj vardır ve hatırlayacağınız üzere bunları daha önce masaya yatırmıştık. Ancak bu çarşılar aracılığıyla satışlarınızı artırmak istediğinizde karşınıza çıkacak büyük bir dezavantaj da söz konusu; kendinize bir rakip daha yaratmak.

Ürünlerinizi listelediğiniz mevcut pazar yeri, kendi e-ticaret sitenize doğal bir rakip olur ve müşteriler satın alma işlemini mevcut pazar yerinden gerçekleştirebilir. İnternet kullanıcıları, popüler dev bir pazar yeri ile e-ticaret siteniz arasında tercih yapmak zorunda kaldığında, hangi yöne gideceklerini tahmin edebilirsiniz. Neyse ki, pazar yerlerinden faydalanırken aynı zamanda onları rakiplerinize dönüştürmemenizi sağlayacak birkaç altın değerinde ipucumuz var.

Pazar Yeri Rakibinize Dönüşmesin

Pazar yerlerinde bir ürün satmak istediğinizde, ürün açıklamaları, bilgileri, fotoğrafları düzenlemek için zaman ve efor harcarsınız. Ücretsiz olarak pazar yerine sağladığınız bu içerikler, bu platformları sizin rakibiniz haline getiren yegâne faktördür.

Ürün içeriklerinizi pazar yerine gönderdikten sonra, tarayıcınızın özel penceresinden (arama geçmişinizi hesaba katmaması için) arama motoruna gidin ve ürününüzü aratın. Büyük ihtimalle içeriğini bizzat sağladığınız pazar yeri, arama sonuçlarında ilk 5’te listelenecek.

Ürünlerinizi birebir aynı içeriklerle pazar yerlerine göndermek, arama motorları tarafından da hoş karşılanmaz. Google, arama motoru algoritmasının popüler ve özgün içeriklere sahip sitelere öncelik tanıdığını belirtiyor. Üstelik, içerik ilk olarak sizin e-ticaret sitenizde yayınlanmış olsa bile, aynısının bulunduğu daha popüler bir mecra olan pazar yeri arama sonuçlarında daha üst sıralarda görüntülenecektir.

Ürün İçeriklerinizi Nasıl Farklılaştırırsınız?

Her e-tüccarın şartları ve içerisinde bulunduğu operasyonel gerçeklik farklılık gösterdiğinden, pazar yerlerinin meydana getirdiği ilave rekabeti gidermek için tek bir standart yol bulunmuyor. Aşağıda, pazar yerlerine göndereceğiniz ürünleri nasıl farklılaştırabileceğinize dair birkaç kanıtlanmış yöntem bulunuyor. Bunlardan hangilerinin e-ticaretiniz için en uygun olduğuna siz karar verin:

Kısa Ürün Açıklamaları Gönderin

E-ticaret siteniz için kullandığınız içerik yönetim yazılımına her bir ürün için bir uzun bir de kısa açıklama yazın. Söz konusu ürün pazar yerinde listeleneceği zaman yalnızca kısa açıklamayı gönderin. Bu sayede kendi e-ticaret siteniz özel ve benzersiz bir içeriğe sahip olacak, dolayısıyla arama sonuçlarında üst sıralarda listelenme olasılığı artıracak.

Arama Motorlarıyla Senkronize Olun

Google, Bing v.b. gibi arama motorları, web sitelerindeki yeni içerikleri birkaç saatte ve hatta kimi durumlarda birkaç günde bir tarar. Pazar yeri üzerinden satmayı düşündüğünüz ürünü arattığınızda karşınıza çıkan rakiplerin ürün açıklamalarına bakın ve daha iyi ürün sayfaları oluşturmaya çalışın. En güncel ve kapsamlı içerik olarak arama motoru sizin ürün sayfanızı öne çıkaracaktır. Öte yandan bu içerikler pazar yerinin de takdirini toplayarak, size ekstra görünürlük sağlayabilir.

Yeniden Yazın

Bu konuda yapılabilecek en akıllıca ancak en fazla zaman gerektiren yöntem ürün sayfalarında bulunan içerikleri pazar yerlerini gönderirken yeniden yazmaktır. Bu üç yöntem arasından en etkili sonuçları veren bu olduğu gibi, harcanan zamanın da hakkını vermektedir. Ancak tüm ürün sayfanızı baştan kaleme almanıza gerek yok. Ürün ismini ve kısa bir açıklamasını yeniden yazmak, gerekli avantajı kazanmanızı sağlayacaktır. Pazar yerlerinden alışveriş yapan tüketiciler, metinlerin uzunluklarına önem vermezler. Ürünle ilgili olmazsa olmaz bilgileri vermeye odaklanın.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir