Logo Logo

PayTR 2021’in Üçüncü Çeyreğinde Yüzde 124 Büyüdü

İçindekiler
13.10.2021 - 4 dk Okuma Süresi

Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğine göre işlem tutarında yüzde 124, işlem adedinde ise yüzde 91 büyüdü.

Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle müşterilerinin ve tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıran ödeme şirketi PayTR, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde, 2020 yılının üçüncü çeyreğine göre ciro bazında yüzde 124, adet bazında ise yüzde 91 büyüme gerçekleştirdi.

Bu dönemde en çok harcama yapan ilk üç il; İstanbul, Ankara ve İzmir oldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ilk üç il değişmezken, 2020’de üçüncü sırada olan Ankara bu yıl ikinci sıraya yükseldi, İzmir ise üçüncü sıraya düştü.

2020 ile 2021 yıllarının üçüncü çeyrekleri karşılaştırıldığında en çok satış artışı görülen e-ticaret kategorileri; yüzde 161 ile kırtasiye, yüzde 151 ile giyim, yüzde 96 ile aksesuar ve konfeksiyon, yüzde 93 ile kozmetik, yüzde 63 ile ev eşyaları ve yüzde 23 ile evcil hayvan yemi oldu.

“Okula dönüşle birlikte kırtasiye satışları arttı”

PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul; “PayTR olarak üçüncü çeyreği de büyüyerek kapattık. 2021 yılında hedefimiz 6 milyarlık bir hacme ulaşmaktı. Böylece bu hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Harcama yapılan sektörlere baktığımızda ikinci çeyreğe göre farklılıklar görüyoruz. Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim, bu yıl başladı. Dolayısıyla üçüncü çeyrekteki en yoğun satış hacmi kırtasiye sektöründe gerçekleşti” dedi.

PayTR hakkında

2009 yılında kurulan, 26 Nisan 2016 itibarıyla 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında lisanslı bir ödeme kuruluşu olan  PayTR Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş. güçlü altyapısı, müşteri odaklı yaklaşımı ve deneyimli personeliyle tüketicilerin ve 50 binin üzerinde işyerinin hayatını kolaylaştırmaktadır. Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, dijital ortam üzerinden Sanal POS başvurusu, sahtecilik önleme, tek entegrasyonla tüm bankalara ulaşma imkanı, tüm yerli ve yabancı banka ve kredi kartlarının yanı sıra ön ödemeli kartlarla işlem yapabilme, tek mutabakat paneli, KPay ile QR kodla ödeme, bakiye yükleme, B2B firmalar için tahsilat modülü, kart saklama ve tek tıkla ödeme (kart saklama) hizmetine ek olarak şirkete özel olan sanal POS’u 2 saatte aktifleştirme, ertesi gün tahsilat ve OvO ile oWallet üzerinden uygulamaya ihtiyaç duymadan Apple Wallet, Google Wallet gibi sistemlerden ödeme alma imkanı sunmaktadır. PayTR, kendi bünyesinde geliştirerek optimize ettiği yazılım ve kontrol mekanizmalarıyla da web mağazalarının sahtecilik kaynaklı kayıplarını en düşük seviyeye indirgemektedir. Yıllardır TOBB Türkiye 100 listesinde yer alan ve hayatı kolaylaştıran ödeme kuruluşu PayTR, PSM Awards’un “En İnovatif Ürün” ödüllerinin sahibi olmuştur. Hızlı büyümesiyle Deloitte Teknoloji Fast 50 ve Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA listelerinde yer almaktadır. Türkiye’nin önde gelen ilk 500 bilişim şirketlerinden biri olan PayTR, 2020 yılında İzmir şirketleri ilk 10 listesinde üçüncü sırada ve son bir yılda En Hızlı Büyüyen Bilişim Şirketleri arasında ilk 10’da yer almıştır. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü ENSO tarafından 10’uncu kez düzenlenen Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri’nde ‘Yılın Fintek Şirketi’ seçilmiştir.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir