Logo Logo

Sanal POS’un Avantajları Nelerdir?

İçindekiler
24.01.2024 - 5 dk Okuma Süresi

Sanal POS uygulamaları, banka ya da kredi kartı ödemeleri esnasında kimlik hırsızlığını önlemek için pek çok çeşitli araçlar sunar. Sanal POS  ödeme işlemlerinin pratik ve güvenli olarak yapılmasına olanak sağlar. Sanal POS avantajları arasında en büyük avantaj ödemeler online olarak gerçekleştirilir ve başarılı satış işlemleri taraflara gerçek zamanlı olarak aktarılır. Sanal POS kullanmanın bir diğer avantajı ise işletmeler ödeme kanallarını üye işyeri abone ya da bayi gibi kategorilere ayrılabilir. Bu ayrım ile de kategoriye özel komisyon oranları belirlenir. Sanal POS sistemleri uçtan uca güvenlik ile bütün işlemler ve sistem eylemleri servis sağlayıcısı kontrolündedir.

Sanal Pos Nasıl Çalışır?

“Sanal POS nasıl çalışır?” sorusu, pek çok kişi tarafından merak edilir ve araştırılır. Sanal POS, ödeme sistemi formu ile müşteriden bilgileri alır, işler ve daha sonra ödeme tutarını banka hesabına yollar. Sanal POS ödeme sistemleri ile alınan verileri kontrol eder ve herhangi bir yanlışlık yoksa işlem başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Sanal POS çalışma sistemi içinde bankaların provizyon sistemine hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaşmak ve güvenlik kontrollerinin her aşamasını eş zamanlı olarak tanımlamak bulunur. Müşteri memnuniyeti ön planda tutulduğundan dolayı her işlemin verimli bir şekilde gerçekleşmesinin garantisini sunar. İşletme verimliliği için işletmelerin ya da kurumların ihtiyaçlarına uyum gösterecek bir şekilde konfigüre edilir. Ödeme işlemleri ödeme süresi boyunca tahakkuk eden maliyetleri etkin bir şekilde azaltır.

Ödeme Kolaylığı ve Hızı

Sanal POS  sayesinde geleneksel POS cihazlarına ve sabit yatırıma ihtiyaç duyulmaz. Ne durumda da ek maliyetlerden sıyrılmanızı sağlar. Sanal POS ödeme kolaylığı pek çok yeni nesil ödeme araçlarını destekler. Ödeme kolaylığı ve hızlı ödeme imkânı sunan Sanal POS ödeme işlemi için farklı özelliklere sahip olan kartlar ile de yapılabilir. Ödeme süreçleri online ödeme şeklinde olabildiği içi internet sitelerine ve mobil ödeme noktalarına kolay bir şekilde entegre edilebilir. Uluslararası standartları başarıyla karşılayan sanal POS online mağazalar tarafından kullanılır ve farklı platformlara rahat bir şekilde entegre edilir. Ödeme süreçleri hızlı bir şekilde gerçekleştiği için geleneksel POS cihazlarından çok daha fazla tercih edilir.

Müşteri Memnuniyeti ve Güveni

Hem satıcı hem alıcı için en güvenli ödeme seçeneklerinden biri olan Sanal POS ile ödeme yapmak bir markette kredi kartı ile alışveriş yapmaktan farksızdır. Sanal POS müşteri memnuniyeti konusunda hızlı, pratik, güvenli ve avantajlı olmasından dolayı oldukça yüksektir. En çok tercih edilen e-Ticaret ödeme sistemi ödeme güvenliği bakımından ilk sıralarda yer alır. e-Ticaret güveni müşteri memnuniyeti için en önemli konulardan biridir. Sanal POS ile yapılan ödemeler müşteriler tarafından olumlu bir şekilde karşılanır. Ödeme güvencesi ve güvenilir ödeme sunan sanal POS sistemi internetten ürün satışı yaparken başarılı olmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında. Ödeme güvenliği ile müşteri sadakati potansiyelinin artmasını sağlar. 

Raporlama ve Veri Analizi

Sanal POS raporlama sistemi, kurumların ödeme alt yapılarını ve süreçlerini hem kontrol etmelerine hem de yönetmelerine olanak sağlar. Bu sistem sayesinde raporlama, veri analizi, ödeme verileri ve iş analitiği gibi bütün ödeme işlemleri tek bir platform üzerinden izlenebilir. Müşteri satın alma davranışları gibi durumları da analiz etmeyi sağlayan sanal POS tüm süreçlerin tek platformdan izlenmesi avantajını sunar. Finansal analiz yapma imkânı sunan bu sistem sayesinde Sanal POS hareketlerinizi ten bir ekran üzerinden kolay bir şekilde inceleyebilir, detaylı olarak raporlar alabilirsiniz.

Mobil Ödeme ve Esneklik

Her ne kadar fiziksel POS cihazı ile aynı mantıkta çalışsa da Sanal POS  kullanırken ödeme formuna kart numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu yazılarak ödeme işlemi gerçekleştirilir. Sanal POS mobil ödeme yapılırken şifreleme sistemi bulunduğundan dolayı kart sahibinin bankada kayıtlı olan cep telefon numarasına doğrulama kodu gönderilir. Mobil ödeme avantajları arasında bulunan bu sistem ile ödeme yöntemleri güvenli bir şekilde gerçekleştirilir. Mobil ödeme ile ödeme esnekliği sunan Sanal POS e-cüzdanlar gibi uygulamalar ile kolay bir ödeme seçeneği sunar. Oldukça popüler olan mobil ticaret platformlarında sanal POS olmazsa olmaz ödeme seçeneklerinden biridir.

Ödeme işlemleri için farklı özelliklere sahip kartları tercih edilebildiği gibi kayıtlı ödeme kaynakları ile hızlı ödeme talimatı da verilebilir.

Taksit seçenekleri ve entegrasyon ayrıntılarına dikkat ederek sanal POS seçimi yapılabilir.

Sanal POS maliyetleri tek çekim ve taksit seçeneklerine göre farklılık gösterir. Abonelik fiyatları geniş bir aralığa sahiptir.

Güvenli ödeme işlemi sağlanması için uçtan uca korunabilirlik olması gerekir.

İnternet üzerinden satış yapan şirketler Sanal POS sistemlerinden faydalanabilir.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir