Logo Logo

Twitter’da Satış Yapmak İçin 7 Strateji

İçindekiler
17.08.2022 - 16 dk Okuma Süresi

Twitter’ın günümüzün en çok kullanılan sosyal medya mecralarının arasında olması, e-ticaret için önemini artırır. Kurulduğu 2006 yılından bugüne getirilen güncellemeler ile özellikle durum güncellemesi anlamında rakip sosyal medya mecralarına fark atan Twitter, her pazarlama stratejisinde yer alırken ürün veya hizmet satışı için de giderek daha fazla tercih ediliyor. E-ticaret siteniz olmasa bile Twitter’da satış yapmak için ürün veya hizmet görsellerini takipçilerinizle paylaşarak etkileşim hedefleyebildiğiniz gibi Twitter reklamları ile satış istatistiklerinizi önemli oranda artırma şansı elde edebilirsiniz. Markanızı öne çıkaracak ve daha fazla Twitter satışına imza atmanızı sağlayacak etkili stratejilerin ele alındığı rehber yazımızda Twitter’ın e-satış için en anlama geldiği ve size nasıl avantajlar sunduğu hakkındaki tüm detaylar bir araya getirildi.

Twitter’da Ürün ya da Hizmet Satışı Nasıl Yapılır?

Twitter, e-ticaret ile uğraşan bireysel ve kurumsal markaların dijital pazarlama stratejilerinde etkin rol oynarken yaşadığı güncellemeler ve artan kullanımı sonrası satış yapma amacıyla da giderek daha fazla kullanılıyor. 2015 yılında geliştirilmeye başlanan ve henüz kullanıma sunulmayan “Buy” özelliği ile ilerleyen günlerde platformun doğrudan e-ticarete izin vermesi beklenirken, günümüzde satış yapmak isteyen girişimciler Twitter’ı e-ticaret mağazasına yönlendirme ya da doğrudan ürün veya hizmetlerini birebir etkileşim ile satma amacına yönelik kullanıyor.

Her iki yöntemde de Twitter üzerine ürün veya hizmetlerle ilgili görseller yüklenerek satışa sunulmaktadır. Yine satılan ürün veya hizmetlerin tanıtımı Twitter Ads sistemi aracılığı ile yapılırken, yapılan ticaretin sonuçlanabilmesi için ödemelerde e-ticaret sitesinin var olması ya da olmamasına göre farklı ödeme yöntemlerinden yararlanılabilmektedir. Twitter, ürün veya hizmet satışı için etkili bir platformdur ve bu platform üzerinden satış yaparken dikkat etmeniz gereken 5 detay şu şekilde sıralanabilir:

Birebir Ürün Fotoğraflarını Kullanın

Twitter’a yüklediğiniz ürün fotoğraflarının ürüne ait tüm bileşenleri eksiksiz olarak göstermesi gereklidir. Ürünü teslim alan müşteri, görsel ile teslim aldığını ürünü karşılaştırır ve aksi bir durumda siparişi iptal ederek para iadesi isteyebilir. Yapılan alışverişin bozulmadan sürmesi için satışı yapılan ürün veya hizmete ait görsellerin kullanılması gereklidir.

Ürüne Ait Detaylı Bilgi Paylaşın

Dikkat çekici ürün görselleri hedef kitlenizce fark edilse de tüketiciler, satın aldıkları ürüne ilişkin bilgi almak da ister. Bu nedenle görsellerinizi yüklerken ürüne ait boyut, ağırlık, kullanım amacı, özellik, vb. ayırt edici özellikleri mutlaka paylaşın.

Müşterilerinize Güvenli Bir Ortam Sağlayın

E-ticarette güven önemlidir ve bu kural, Twitter’dan yapılacak satışlar için de geçerlidir. Twitter’da başarılı bir satıcı olmak için ilk olarak güvenilir bir satıcı olmanız önemlidir. Ürün teslimatından şeffaflığa, müşteri iletişiminden ödeme yöntemlerine kadar her detayı müşteri güvenini ön planda tutarak dizayn edin ve sonuçlarını izleyin!

Ürün Teslimatlarını Zamanında ve Eksiksiz Gerçekleştirin

Yine e-ticaretin önemli kurallarından birisi zamanında ve satılan ürünün teslim edilmesidir. Bunu sağlamak için iyi bir kargo firması ile anlaşmanız ve müşterilerinize verdiğiniz teslim süreleri içinde siparişleri ulaştırmanız gerekir. Ürünleri teslim ederken görsel ile tam uyumlu olmasına ve varsa aksesuarlarının da mutlaka teslimat sırasında gönderilmesine özen göstermeniz önemlidir.

Tanıtıma Önem Verin

Twitter’da fark edilmek ve ürünlerinizi daha geniş kitlelere ulaştırmak için tanıtım faaliyetleri önemlidir. Twitter reklamları ile birlikte Facebook ve Instagram gibi farklı sosyal medya mecralarında reklam vererek iyi bir tanıtım stratejisi izleyebilirsiniz.

Twitter Üzerinden Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Yüksek kullanıcı etkileşimi, daha düşük süreli güncellenme sıklığı ve birebir müşteri diyaloğu kurabilme artısı gibi öne çıkan özellikleri, e-ticaret için Twitter’ın önemini artırır. Twitter’da satış yapmayı düşünen girişimcilerin de hedefe daha kolay ulaşmasını sağlayan Twitter’da satış yapmanın avantajları 6 maddede aşağıdaki gibi özetlenebilir:

  1. Twitter, hedef kitleye ulaşma adına reklam ve hashtag kullanımı ile e-ticaret girişimcilerinin elini güçlendirir. Paylaştığınız içerikleri, yüklediğiniz ürün veya hizmet görsellerini Twitter aracılığı ile doğrudan hedef kitlenize ulaştırarak satış istatistiklerinizi yükseltebilirsiniz.
  2. Twitter, özellikle müşteri etkileşimi anlamında tüketicilerce sıkça kullanılır. Markanıza, ürün ya da hizmetlerinize yönelik tüketici geri dönüşlerini anında yanıtlayarak markanıza duyulan güveni artırabilirsiniz.
  3. Twitter üzerinden hizmete sunulan sponsorlu reklamlar anlık etkileşimi artırabildiği gibi kazandırdığı takipçiler ile daha uzun vadeli hedeflerinizi gerçekleştirmeniz için hesabınızı güçlendirir.
  4. Twitter milyarlar ile ifade edilebilen aktif kullanıcıya ulaşabilme ve bu erişim şansını satışa çevirebilme fırsatı sunar.
  5. Twitter ile e-ticaret sitenize ya da online pazaryerlerindeki mağazanıza müşterilerinizi yönlendirerek farklı ürün veya hizmetlerinizin de satılmasını sağlayabilirsiniz.
  6. Twitter üzerinden anketler düzenleyerek indirime girecek ürün ya da farklı bir kampanyayı oylayabilir, bu yolla müşteri etkileşimi kurmanın yanında takipçilerinizin ilgisini canlı tutabilirsiniz.

Twitter’da Pazarlama İçin Kullanabileceğiniz Araçlar

Günümüz ve muhtemel gelecek dünyasının en etkili pazarlama stratejileri şüphesiz sosyal medya pazarlamasından geçecek. Twitter, bu alanda önde gelen platformlar arasında yer almanın yanı sıra satış yapma, marka bilinirliğini artırma ve kampanya ile haberlerden takipçi kitlesinin haberdar edilmesi anlamında önemini artırmaya devam edecek. Twitter’da etkili bir pazarlama stratejisi yürütmek içinse bazı ücretli ve ücretsiz araçlara ihtiyacınız bulunmaktadır. Twitter’da pazarlama için kullanılabilecek en etkili 5 araç ise aşağıdaki alt başlıklarda anlatılmıştır:

TweetDeck

TweetDeck, Twitter’ın tam yönetimi için kullanılan bir sosyal medya yönetim panosu olarak geliştirilmiştir. Tweet’lerin programlanabilmesini ve izlenebilmesini sağlayan bu araç, eş zamanlı olarak hesap hareketlerini kontrol edebilme opsiyonunu da kullanıcısına sunmaktadır. Basit ara yüzünün etkisi ile kolay kullanılabilen ve 2016 yılında 40 milyon dolar karşılığında Twitter tarafından satın alınan TweetDeck, ücretsiz bir Twitter pazarlama aracıdır. 

SocialOomph

SocialOomph, Twitter’da kullanılan anahtar kelimeleri posta kullanıcısına göndererek uyaran bir sosyal medya aracıdır. Zaman kazanmak adına işlevsel bir kullanım özelliği bulunan SocialOomph, daha hızlı trafiğe sahip olmak isteyen ve artan trafikle orantılı satışını artırmayı hedefleyen e-ticaret girişimcilerinin beklentilerine tam karşılık verebilmektedir.

Topsy

Sosyal medya analitik izleme aracı olarak geliştirilen Topsy, atılan tweet’lerin zaman ve lokasyona göre aranmasını sağlarken duygularını da ölçümlemeye yarar. Topsy ile elde ettiğiniz analitik verileri inceleyerek Twitter üzerinden yürüttüğünüz kampanyaların verimini artırabilirsiniz.

Followerwonk

Sosyal analiz adına geliştirilen Followerwonk, Twitter Influencerlar’ını bulmaya yarar. Günümüzde binlerce şirketin yararlandığı ve sosyal grafik takibi, segment takipçisi, vb. veriler ile işinizi kolaylaştıran Followerwonk, ücretli olmasına karşı yararlı bir sosyal medya pazarlama aracı olarak öne çıkar.

Audiense

Ücretli bir Twitter pazarlama aracı olan Audiense, tweet atmak için doğru zamanı arayan ve Twitter kullanıcılarını toplu olarak takip etmeye yarayan kullanışlı bir sosyal medya pazarlama aracıdır. Kurumsal düzeyde Twitter hesabı yönetmek isteyen kullanıcılarca tercih edilen Audiense ile kampanyalarınızın ve paylaşımlarınızın etkisini artırabilirsiniz.

Twitter Sponsorlu Reklam ile Satış Nasıl Yapılır?

Twitter sponsorlu reklamları, etkili bir içerik pazarlama stratejisi olarak kullanılırken internetten satış yapan girişimcilerce de sıklıkla kullanılır. Düşük bir bütçe ile başlanabilen ve ayarlarında sunduğu filtreler ile tüm kontrolü reklam verene sunan Twitter sponsorlu reklamlar ile satış yapmak için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

  1. Reklamınızın amacı “satış yapmak” olduğu için rakiplerinizin neler yaptığını, takipçi kitlenizin davranışlarını, hangi saatlerde aktif olduklarını ve hangi başlıklara ilgi duyduklarını araştırın.
  2. Reklamınızı göstermek istediğiniz hedef kitleyi yaş, cinsiyet, lokasyon, vb. filtreleri kullanarak seçin.
  3. Satış odaklı ve harekete geçirici cümleler içeren reklam metni hazırlayın. Reklam metninizi etkili bir görsel ile çarpıcı bir başlık kullanarak ve doğru hashtag’leri seçerek tamamlamayı unutmayın.
  4. Reklamınızın hangi gün ve saatte yayınlanmasını istiyorsanız bu ayarlamaları tamamlayın.
  5. Reklam bütçenizi oluşturarak e-ticaret sitenize yönlendirme detayını atlamadan sponsorlu reklamınızı oluşturun.

Twitter Satış Stratejileri Nelerdir?

Twitter iyi bir pazarlama aracı olarak hizmet vermenin yanında e-satış için de internetten satış yapmak isteyenlerin elini güçlendirir. Twitter satışlarından maksimum verim elde etmek içinse bazı işlevsel tekniklerin uygulanarak hedef kitle ile etkileşimin artırılması ve daha geniş bir potansiyel müşteri kitlesine ulaşılması gereklidir. Twitter’da satış artıracak teknikler için sizlere büyük markaların kullandığı en etkili 7 stratejiyi aşağıda detaylandırdık:

1- İlgi Çekici Bir Profil Oluşturun

Twitter’da bulunma nedeniniz her ne olursa olsun bir profil açmanız önemlidir. Satış yapmak ya da Twitter’dan gelir elde etmek gibi bir misyona sahipseniz profil açmanız tek başına yeterli değildir. Profilinizin hedef kitlenizce fark edilebilmesi, takibe değer görmesi ve dikkatini çekebilmesi sizi misyonunuza yaklaştırır.

Twitter, kullanıcı adı oluşturma aşaması sonrası şirketiniz ve markanız hakkında bilgi girişi için size yeterli alan vermemektedir. Bu nedenle kullanıcı adı seçiminde hatırlaması kolay seçimler yaparak işe başladığınız profil optimizasyonunda; web siteniz, markanı ve şirketinizle ilgili kısa bilgiler paylaşmak için Bio bölümünü kullanmalısınız.

Marka bilinirliğinizi artırmanın yanında logonuzu profil resminizi koyabilir, başlık resminizi profil resminizle iyi bir şekilde eşleştirerek ve özel karakterlerden yararlanarak profilinizi daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

2- Twitter’da Aktif Olun

Twitter’da yüksek etkileşimin formülü içerik paylaşımından geçer. Takipçilerinizin ilgisini canlı tutmak ve yeni takipçi kazanmak için Twitter’da daha fazla aktif olmanız ve sürekli paylaşım yapmanız gereklidir.

Paylaşımlarınızın etki alanını artırmak ve yeni takipçi kazanarak daha geniş bir hedef kitle oluşturmak adına hashtag kullanımından destek alabilirsiniz. İyi bir sosyal medya analizi ile hedef kitlenizin hangi başlıklara ilgi duyduğunu analiz etmenin ardında bu konulara yönelik paylaşımlar ve hashtag’ler ile kısa sürede hesabınızın takipçi sayısını artırabilir ve marka farkındalığı oluşturmak için gerekli temeli sağlam bir zemin üzerine inşa edebilirsiniz.

3- Yoğun Saatleri Boş Geçmeyin

Twitter’da yapılan bir paylaşımı çok daha fazla kişiye ulaştırmanın basit bir formülü vardır: Yoğun saatlerde paylaşım yapmak! Tweet’lerinizde doğru bir zamanlama ile ulaştığınız etkileşimin ne denli yüksek olduğuna tanık olduğunuzda siz de bu formülün önemini kolayca kavrayabilirsiniz.

Yanlış zamanda atılan tweet’ler her ne kadar ilgi çekici olsa da daha az etkileşim ile karşılaşır. Buffer tarafından yapılan bir araştırma Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri atılan tweet’lerin haftanın kalan günlerine göre daha yüksek etkileşim aldığını ortaya koyarak doğru zamanlamanın önemini markalara ispat etti. Siz de içeriğinizin doğasına göre araştırmalarınızı yoğunlaştırarak hedef kitlenizin Twitter’ı en yoğun kullandığı gün ve saatleri belirleyerek bu saatlerde paylaşım yapmaya özen göstermelisiniz.

4- Tweet’lerinizde Video ve Görsel Kullanın

Twitter, yazılı içerik paylaşmak isteyen herkese 280 karakterlik bir tweet alanı sunar. Bu alan ek tweet’ler ile artırılsa da seri tweet’e dönüştüğünde özellikle satış hedefli tweet’lerin etkisinin kaybolduğu bilinmektedir. Daha az metin alanı ile daha çok şey anlatmak için basit bir strateji uygulanabilir. Tweet’lerinizde video ve görüntüler kullanarak etkisini artırabilirsiniz!

Resimlerin özgün, ilgi çekici ve paylaşımınızla ilişkili olması önemlidir. Yüksek kalite görselleri tercih ederek ve Twitter için ideal boyutlara sadık kalarak bir tweet’in etkisini ölçülebilecek düzeyde artırabilirsiniz.

5- Influencer Marketing Çalışmasına Önem Verin

Dijital dünyanın kanaat önderleri “Influencer’lar” yani fenomenlerdir. Pek çok büyük marka fenomenlerin etkileme gücünün farkına vardı ve dijital pazarlama stratejilerinde Influencer Marketing’e önemli bir yer verdi.

Twitter’da satış artırmak için fenomenler size de büyük kazanımlar sağlar. Günümüz tüketicileri, ürün veya hizmet satın almadan önce alışverişe konu ürün veya hizmeti deneyimleyenlerin görüşüne önem verir. Bu anlamda gerek çok sayıda takipçisi bulunması gerek etkileme gücü ile Influencer Marketing ile satışlarınızı artırabilirsiniz.

6- Twitter’da Reklam Verin

Twitter Ads sistemi, Twitter’da paylaşım yapan herkesi doğrudan ulaşmayı hedeflediği kitle ile buluşturmaktadır. Neredeyse eksiksiz denebilecek bir reklam aracı olarak öne çıkan bu sistem ile özellikle takipçi kitlesi oluşturma anlamında önemli kazanımlar elde edebilirsiniz.

Twitter reklamlar, ayrıca satış yapmak için de kullanılmaktadır. Twitter sponsorlu reklamlar ile satış yapabilir, satışlarınızı artırabilir ve takipçi sayınızı artırarak orta vadede önemli kazanımlar elde edebilirsiniz.

7- Müşteri İletişimine Önem Verin

E-ticarette başarılı olmak için yapılması gerekenler arasında iyi bir müşteri etkileşimi gelir. Satış öncesi ve sonrası müşteri desteğine önem veren markalar, hızla büyüme sürecine girerek her alışveriş yapan müşterisinden referans elde etmeyi başarmaktadır.

Twitter, bu anlamda e-ticaret girişimcileri için pek çok farklı iletişim imkanı sunarak elinizi güçlendirir. Twitter Chat uygulaması ya da müşteri yorumlarına geri dönüşler yaparak müşterilerinizin memnuniyetini kazanabilir, satışlarınızla artırmanın paralelinde markanızın bilinirliğini de artırabilirsiniz.

Ürün ya da Hizmet Satışı İçin Hangi Ödeme Sistemini Tercih Etmelisiniz?

Twitter’da satış yapmak için rehber yazımızın henüz başlarında, girişimcilerin elinde iki yol olduğundan bahsetmiştik. Tüketiciler bu aşamada mevcut e-ticaret sitelerine yönlendirme yolu ile Twitter’ı bir pazarlama aracı olarak kullanabildikleri gibi doğrudan Twitter üzerinden satış yapabilmektedirler.

Twitter hangi amaçla e-ticarete yönelik kullanılırsa kullanılsın, güvenilir bir ödeme yöntemi satışların tamamlanma istatistiğini artırmanıza yardımcı olur. Mesafeli satışlarda sunduğu güvenilir, yenilikçi ve düşük maliyetli tahsilat çözümleri ile PayTR, bu alanda başvurabileceğiniz en etkili çözüm ortağıdır.

PayTR, sanal POS sistemleri ile birden fazla banka desteği, ertesi gün ödeme avantajı, düşük ve işe göre belirlenen avantajlı komisyon oranlarına sahiptir. Eğer Twitter üzerinden e-ticaret sitenize yaptığınız yönlendirmeler ile satış yapmayı hedefliyorsanız, PayTR’a hızlı sanal POS başvurusunda bulunarak sadece 2 saat içinde sanal POS entegrasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. PCI-DSS uyumluluğu, 3D Secure desteği ve Fraud önleme sistemi ile PayTR; mağazanızın ve müşterilerinizin güvenliğini üstlenerek size sadece satışlarınıza odaklanma şansı tanır.

Eğer ürün veya hizmet satışı için Twitter’ı kullanıyorsanız kendinizi havale/EFT ya da kapıda ödeme ile sınırlandırmayın! PayTR linkle ödeme ile müşterilerinize yapacakları harcamalarda banka veya kredi kartı kullanma fırsatı sunabilirsiniz. Peşin veya taksitli satış yapmanıza olanak tanıyan linkle ödeme yöntemi, dövizle ödeme almanıza da yardımcı olur. Ödeme sayfalarının oluşturulan linklerini Twitter Chat, e-Posta ya da WhatsApp üzerinden müşterinize göndererek güvenli bir ortamda tahsilatın gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

PayTR, her geçen gün geliştirdiği yenilikçi ödeme yöntemleri ile e-ticaret girişimcilerinin yanında olmayı sürdürüyor. Birden fazla anlaşmalı banka ve birbirinden cazip avantajları ile uzaktan ödeme desteği sunan PayTR ile Twitter üzerinden satış yaparken müşterilerinize en güvenli yolu sunabilir, düşük komisyon ücretleri ve ertesi gün ödeme avantajı ile karınızı maksimize ederek rekabet gücünüzü artırabilirsiniz.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir