Logo Logo

Yılbaşı Alışverişi Ne Zaman Yapılmalı? Yılbaşı İndirimleri

İçindekiler
30.12.2019 - 3 dk Okuma Süresi

2019 bitip 2020 yaklaşırken, yeni yıl öncesinde başlayacak yılbaşı indirimleri de alışveriş yapmak, hediye almak isteyenler için önemli bir fırsat teşkil ediyor. İşte yılbaşı indirimleri hakkında bilmeniz gerekenler…

Yılbaşı İndirimleri Hakkında

Yeni yıl geliyor, 2019’un son günlerine girerken, 2020 yılbaşı için e-ticaret siteleri de indirimler hazırlıyor. Yeni yılı sevdiklerinizle geçirmeden önce, onlara hediyeler alarak sevindirebilirsiniz. Yılbaşı kampanyaları ile online alışveriş fırsatları yakalayabilir ve hediyelerin yanı sıra, hobileriniz doğrultusunda, kendiniz, eviniz, ve aileniz için almayı planladığınız ürün ve hizmetleri indirimli alabilirsiniz.

Yılbaşı Kampanyaları ve İndirimler Ne Zaman Başlar?

Aslında fiziksel mağazalarda çoktan başlayan yılbaşı kampanyaları, e-ticaret dünyası için biraz daha geç başlıyor. Bunun sebebi, online alışverişte indirimlerin çok büyük ilgi görmesi ve gönderim, güvenlik gibi açılardan belirli tarihlerde yapılmasının kolaylığı gösterilebilir.

Yeni yıl indirimleri, 31 Aralık öncesinde yoğunlaşacağı için birkaç hafta öncesinden başlayacaktır. Ancak yılbaşı fırsatları için illa Aralık ayında alışveriş yapmanız gerekmiyor. İndirimler büyük ölçüde Ocak ayında da devam edecektir. Böylece yılbaşı paketlerini sonradan da satın alma şansınız olacaktır.

Yılbaşı Alışverişi Ne Zaman Yapılmalı?

Yılbaşı indirimleri ne zaman başlar diye düşünerek ya da site site gezerek kontrol etmektense, favori alışveriş sitelerinizde satın almayı düşündüğünüz ürünleri favorilere ya da beğenilere ekleyebilirsiniz. Daha sonra e-posta vb. uyarı mekanizmalarını harekete geçirerek beklediğiniz ürünlerde indirim olduğunda anında haberdar olabilir ve yılbaşı ürünlerini normalden daha uygun fiyatla satın alabilirsiniz.

Bir diğer seçenek de fiyat karşılaştırma siteleri. Bu sitelere üye olarak yılbaşı kampanyaları başladığında görebilir, yine aynı şekilde favori ürün listenizden indirimli ürünleri takip edebilirsiniz.

Bazı web sitelerinin özel indirim dönemlerine yönelik kuponlar hazırladığını da unutmayın. Ücretsiz edinebileceğiniz indirim kuponlarını takip ederek, çıktıkları gibi alabilir ve yılbaşında ekstra indirim fırsatından faydalanabilirsiniz. Bazı siteler ise indirim kodu uygulaması gerçekleştiriyorlar. İsmi her ne olursa olsun, yılbaşı e-ticaret için hareketli bir dönem ve hemen hemen her e-ticaret sitesi bu döneme hazırlanarak, yılbaşı hediyesi almak isteyenlere özel indirimler uyguluyor.

Yılbaşından önce evinizi süslemek ya da yılbaşına özel bir parti ya da etkinlik düzenlemek isteyenler de yılbaşını beklemeden yılbaşı özel paketleri satın alabilir ve yeni yıla eğlenceli bir şekilde girebilirler.

İndirimleri ise yakaladığınızda değerlendirmeniz önem taşıyor, zira önceki yılbaşına yönelik GittiGidiyor verileri 10 kişiden 6’sının hediye almak için yılbaşını beklediğini ortaya koyuyor.

Çalışmaya göre tüketicilerin yüzde 35’i moda/giyim, yüzde 24’ü hobi, eğlence ve sanat, yüzde 22’si kozmetik ve kişisel bakım, yüzde 13’ü elektronik ve bilgisayar, yüzde 6’sı ise dekorasyon, mobilya ve ev tekstili satın alıyor.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir