Logo Logo

E-ticaretin Altın Çağında Güvenli Ödeme Alma

İçindekiler
16.12.2020 - 5 dk Okuma Süresi

E-ticaretin altın çağında güvenle çevrimiçi ödeme alın

COVID-19 salgını 2020’nin unutulmayacak bir yıl olmasını sağladı. Dünyanın dört bir yanından milyarlarca insanın çalışma, eğlenme ve tüketme alışkanlıkları, kapanma önlemlerinin etkisiyle dramatik şekilde değişti. Salgına yanıt olarak geliştirilen bu yeni alışkanlıklar, e-ticaret satışlarında müthiş artışların yaşanmasını sağladı.

Tüketicilerin büyük bir bölümü, dış dünyayla fiziksel etkileşimlerini kısıtlamak için market alışverişlerini çevrimiçi olarak yapmaya başladı.

Rakuten Intelligence verileri

Rakuten Intelligence tarafından yayınlanan verilere göre, salgın etkilerinin küresel ekonomiye etkilerinin başlangıcı olarak kabul edilen 2020 Mart ayının ikinci haftasından bu yana küresel e-ticaret satışları ortalama %50 artış gösterdi.

Common Thread Collective’in aynı döneme ilişkin paylaştığı verilerse, en fazla artış %500 ile sağlık ürünlerinde yaşanırken, bebek bakım ürünlerinde %375, temizlik ürünlerinde yüzde 200, yiyecek ve içecekte ise ortalama yüzde 150 satış artışı kaydedildiğine dikkat çekiyor.

Koronavirüs etkisi

Koronavirüs tehlikesi, halihazırda çevrimiçi alışveriş yapanların daha fazla satın almaya başlamasına sebep olurken, daha önce e-ticarete mesafeli duran tüketicileri ise yeni müşterilere dönüştürdü. Salgın nedeniyle özellikle 60+ yaş grubundaki kullanıcılar düzenli alışverişlerini gerçekleştirmek için ilk kez e-ticaretle tanıştı. Salgın sonrasında bu talebin hatırı sayılır bir bölümünün kalıcı olması ise muhtemel görülüyor. Salgın şartları altında gerçekleşen Kara Cuma ve Siber Pazartesi indirim günlerinde yeni rekorlar kırıldı. Amazon, bu yılki indirim haftasında satışlarını bir önceki yıla kıyasla %60 artırarak 4,8 milyar dolara çıkardı ve rekor kırdı. E-ticaret platformu Shopify’dan satış yapan e-tüccarlar ise 5,1 milyar doları aşkın satış hacmiyle platform rekorunu kırdılar.

KOBİ’lere destek verildi

Virüsün yayılmasını engellemek için uygulanana kısıtlamalar nedeniyle fiziksel mağazaları üzerinden satış yapamayan birçok KOBİ, müşterilerine e-ticaret siteleri ve uygulamaları üzerinden ulaşmak için kolları sıvadı. Örneğin, ülkemizde mart ayından bu yana 3.761 yeni KOBİ çevrimiçi satış yapmaya başladı. T.C Ticaret Bakanlığı, çevrimiçi satış kanalları oluşturmak isteyen KOBİ’lere 1,2 milyar lira teşvik sağladı.

Güvenlik daha fazla önem kazandı

E-ticaret verilerinin bu denli artması güvenlik konusu da bir kez daha gündeme taşıdı. Özellikle ödeme aşamasında yapılan sahteciliklere karşı, ödeme hizmetleri sunan kuruluşlar da gelişmiş yazılımlar ile güvenlik önlemlerini daha güçlü hale getirdiler.

PayTR ile kesintisiz ve güvenli çevrimiçi ödemeler

Türkiye’nin en köklü ödeme kuruluşu PayTR, sunduğu Sanal POS ve ödeme çözümleriyle KOBİ’lerin güvenli şekilde çevrimiçi ödemeler kabul etmeye başlamasını sağlıyor. PayTR’ın hem işletmeyi hem de tüketiciyi gözeten özellikleriyle güvenle ödeme alabilir ve aldığınız ödemeleri ertesi iş günü hesabınızda görebilirsiniz. PayTR sisteminin diğer gelişmiş özellikleriyse şöyle:

Smart Switch

Smart Switch:

Banka altyapılarından dolayı yaşanabilecek kesintileri engellemek için tüm banka POS sistemlerini anlık olarak takip eder. Herhangi bir bankanın altyapısında kesinti yaşandığında, ödeme otomatik olarak farklı banka POS’larına yönlendirilir ve kesintinin ödeme akışını aksatmasının önüne geçer. Üstelik tüm bunlar, müşterinin ödeme süreci aksamadan arka planda anlık olarak gerçekleşir.

Returner

Returner:

Para iadeleri hakkında endişelenmek zorunda değilsiniz. PayTR, banka veya hesap kaynaklı nedenlerden ötürü geri dönen ödemeleri otomatik olarak algılar ve iade talebinde bulunan müşterileri bilgilendirir. Bilgilendirme esnasında iletilen form sayesinde müşterilerin kolaylıkla iade talebi oluşturmalarını sağlar. Böylece iade işlemlerinde yaşanabilecek aksaklıklarla ilgilenmek için zaman ve çaba harcamak zorunda kalmazsınız.

Smart Secure

Smart Secure:

PayTR, öğrenen ve kendini sürekli geliştiren bir sistemdir. Akıllı altyapı, müşteri alışkanlıklarını takip ederek, ödeme sürecini güvenle kısaltmak için uygun çözümler üretir. Bir işlemin 3D Secure aşaması olmaksızın gerçekleştirilmesini güvenli bulduğunda, ödemenin ekstra güvenlik adımından geçilmeden tamamlaması sağlanır. Banka tarafından kart sahibini doğrulamak için gerçekleştirilen bu süreçte yaşanması olası sorunlar ve satış kayıpları ortadan kalkar.

Fraudar

Fraudar:

Yerli mühendisler tarafından 10 yılı aşkın süredir geliştirilen ve yapay zeka makine öğrenimi tekniğiyle kendini sürekli iyileştiren PayTR ödeme sistemi, tüm işlemleri anlık olarak izler ve olası bir sahtekarlık teşebbüsü saptadığında ödemeyi iptal eder. Dolandırıcılık kalkışmalarına karşı e-tüccarları korur. Bu sayede KOBİ’lerin ilaveten bir sahtekarlık önleme çözümüne masraf yapmasına gerek kalmaz.

UniSupport

UniSupport:

PayTR en gelişmiş teknolojilerle çalışan, sürekli kendini geliştiren bir güvenli ödeme sistemidir. Sistemin sektörde ön plana çıkan en büyük özelliği ise sunduğumuz kesintisiz destektir. PayTR kullanan tüm işletmeler, PayTR Mağaza Paneli üzerinden 7 gün 24 saat teknik ve operasyonel desteğe ulaşır. Uzmanlarımız PayTR sistemini sürekli izler ve destek taleplerine hızla yanıt verir. Aktif satışlarınızda yaşadığınız sorunlar hızla çözülür ve işlem kayıpları yaşamazsınız.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir