Logo Logo

Neden Bir Sanal POS Kullanmalısınız?

İçindekiler
24.06.2021 - 3 dk Okuma Süresi

Neden Bir Sanal POS Kullanmalısınız?

Bugünkü blog yazımızda e-ticaret işletmeleri için hayati bir araç olan Sanal POS nedir ve işletmeniz için doğru tercih mi sorularının yanıtlarını vereceğiz.

Bir işletmeci ya da tüketici olarak kredi ve banka kartlarından ödeme alan POS cihazlarına aşina olduğunuzu varsayıyoruz. .Sanal POS, tıpkı fiziksel cihaz gibi kredi ve banka kartlarından ödeme alma kabiliyetini web’e taşıyor.

Sanal POS nedir?

Sanal POS, web tabanlı bir satış noktası sistemidir. Sanal POS, hantal ve pahalı sunucular veya sürekli yeni sürümlerle güncellemeniz gereken yazılımlar olmadan internet üzerinden ödeme almanızı sağlar. Bulut tabanlı satış noktası sistemleri, tüm ödeme işlemlerini ve güncellemeleri yerel bilgisayarınız yerine çevrimiçi olarak işler.

PayTR Sanal POS çözümüyle işlem ve satış geçmişiniz de güvenli bir şekilde bulutta saklanır. Sanal POS sistemleri bir masaüstü bilgisayarda çalışan geleneksel bir POS gibi bir tezgâh üstü kuruluma bağlı olmak yerine, tabletler ve akıllı telefonlar dahil olmak üzere herhangi bir cihazda çalışabilir.

Sanal POS ile Geleneksel POS Arasındaki Farklar

Sanal POS sistemleri geleneksel muadillerine kıyasla birçok avantaj sunar ve bu nedenle her sektörden irili ufaklı firmalar tarafından tercih edilir.

İşletmeniz, pahalı sunucu sistemlerine veya yazılım lisanslarına ihtiyaç duymadan sanal POS çözümleriyle internetten kredi ve banka kartı ödemeleri kabul etmeye başlayabilir. Bu çözümlerde genellikle yıllık bakım veya destek ücreti ödenmesi gerekmez.

Sanal POS güncellemeleri bir mobil uygulama güncellemek kadar kolay olduğundan, sanal POS yazılımınızı sürekli en güncel halde tutarak güvenle ödeme alırsınız. Sağlam güvenlik önlemlerine sahip olmak, işletmenizin ve müşterilerinizin hassas kredi kartı bilgilerini güvende tutmak için çok önemlidir.

Ödeme ve Kart Güvenliği

PayTR Sanal POS ve ödeme çözümleri, sadece bir tahsilat aracı olarak çalışmaz. Aynı zamanda güvenlik konusunda gelişmiş PCI DSS uyumlu teknik altyapısı ve alanında tecrübeli personeliyle hem mağazaların ödeme güvenliğini hem de mağaza müşterilerinin kart güvenliğini sağlar. PayTR sanal POS çözümünü kullanan mağaza sahipleri, güvenlik altyapısı oluşturmak ya da ek personel için harcama yapmak zorunda kalmaz. SSL sertifikalı ödeme sayfası ve PCI-DSS uyumluluğu ile müşterilerinizin güvenli bir ortamda yapabilir.

Online ödemelerde sahtecilik (fraud) profesyonelce ele alınması gereken bir diğer konudur. PayTR, sahtecilik alanında standartların çok üzerinde özel uygulamalarla hak sahiplerini güvende tutar. PayTR altyapısı sahteciliğe karşı sektör bazında çok sayıda filtreyle geliştirilmiştir. Ayrıca yapılan tüm ödemeler sahtecilik izleme personeli tarafından kontrol edilir ve şüpheli durumlarda işlemlere onay verilmez.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir