Logo Logo

WordPress İçin Sanal POS Kurulumu Nasıl Yapılır?

İçindekiler
20.10.2021 - 7 dk Okuma Süresi

E-Ticaret’te WordPress altyapısı kullanan site sahipleri, kredi kartı ile ödeme almak için Sanal POS kullanmalıdır. E-Ticaret için WooCommerce eklentisi ile ücretsiz ve güvenli bir hizmet sunulur. Herhangi bir yıllık aidat gerektirmeyen bu eklenti ile maliyetlerinizi aşağı çekerek E-Ticaret’te kar marjınızı artırmanız mümkündür. WordPress ödeme sistemi oluşturulması için sanal POS kurulumu gereklidir ve tek tek bankalara başvurmak yerine PayTR sanal POS kurulumu tercih edilerek, sadece 2 saatte güvenilir ödeme sistemine sahip olunabilir.

WordPress WooCommerce E-Ticaret Eklentisinin Kurulumu

WordPress tabanlı e-ticaret sitenize WooCommerce eklentisinin kurulumu iki aşamalı olarak düşünülebilir. İlk aşamada ücretsiz WooCommerce eklentisi kurmanız ve aktifleştirmeniz gerekir. İkinci aşamada ise WooCommerce kurulumunu tamamlamanız gereklidir. İkinci aşamada e-ticaret’e sitenizi hazır hale getirmek için gerekli işlemler tamamlanmalıdır. WP WooCommerce kurulumu için aşağıda sizler için hazırladığımız rehberi takip edebilirsiniz:

    1. WordPress yönetici alanına giriş yapın.
    2. WP panelde sol menüde “Eklentiler” menüsünü seçin ve “Yeni Ekle” sekmesine tıklayın.
    3. Eklenti arama çubuğuna “WooCommerce” yazarak eklentiye ulaşın ve “Hemen Yükle” butonuna basın.
    4. Kurulumun tamamlanması ardından “Etkinleştir” butonuna tıklayın.
    5. WooCommerce Kurulum Sihirbazını çalıştırın.
  1. Aşağıda paylaşıldığı şekilde “Başlayalım” butonuna tıklayın.

2. Aşağıda gösterilen sayfa kurulumu ekranında, “Devam Et” butonuna tıklayarak sonraki aşamaya geçin. 3. Mağazanızın konumunu aşağıda gösterildiği şekilde belirleyin ve “Devam Et” butonu ile kurulum aşamasına devam edin. 4. “Kargo & Vergi Kurulumu” tercihinizi seçin ve “Devam Et” butonuna tıklayın. 5. Son aşamada aşağıda gösterildiği şekilde “Ödemeler” tercihinizi tamamlayarak “Devam Et” butonuna tıklayın. 6. Mağazanızın kurulumunu tamamlamak ve ürünlerinizi eklemek için aşağıdaki ekranı kullanarak özelleştirme aşamalarını takip edebilirsiniz.

WordPress Sanal POS’un Web Sitesine Entegrasyonu

WordPress Sanal POS entegrasyon süreci yazılım bilgisi gerektirebilmektedir. Seçilen altyapı sağlayıcının sistemine bağlı olarak WordPress sanal POS eklentisi ya da açık kaynak modüller kullanılarak entegrasyon süreci tamamlanır. WordPress sanal POS entegrasyonu için hizmet sağlayıcıdan teknik destek alınabilir. PayTR entegrasyonu HTTPS POST metodu üzerinden çalışmaktadır. Alt yapı sağlayıcısı, güvenlik konusunda ödün vermeden entegrasyon sürecini kolaylaştırmıştır. Entegrasyon süreci ile ilgili gerekli dokümanları temin ederek işlemi tamamlayabildiğiniz gibi PayTR ekibinden teknik destek alarak süreci tamamlayabilirsiniz. PayTR Sanal POS WooCommerce Eklentisi Kurulumu ve Özellikleri PayTR sanal POS kurulumunu WooCommerce eklentisi üzerine gerçekleştirmek ve sanal POS’unu kullanmak için ücretsiz eklenti bulunmaktadır.

WordPress eklenti dizini içerisinde PayTR Sanal POS ve Taksit Tablosu eklentileri ücretsiz olarak paylaşılmaktadır. Kurulumu tamamlamak için takip etmeniz gereken işlem sıralaması için aşağıda yer alan açıklamalara göz atabilirsiniz:

  1. WordPress paneline yönetici olarak giriş yapın.
  2. “Eklentiler” menüsünü seçerek “Yeni Eklenti Kur” düğmesine tıklayın.
  3. Arama çubuğuna “PayTR” yazın ve aşağıdaki gibi gösterilen “PayTR Sanal POS WooCommerce” ve “PayTR Taksit Tablosu” eklentilerinin kurulumu yapın.
  4. Kurulum sonrası eklentileri etkinleştirin.
  5. Etkinleştirme sonrası “WooCommerce” eklentisinde “Ayarlar” menüsüne giriş yapın.
  6. Menüde “Ödemeler” sekmesini tıklayın.
  7. Ulaştığınız ekranda aşağıda gösterildiği şekilde eklenen “PayTR Sanal POS WooCommerce – iFrame API – Kredi \ Banka Kartı” yöntemi için “Ayarla” butonuna tıklayın.
  8. Açılan ve aşağıda örnek olarak paylaşılan ekranda “PayTR Profiliniz” üzerinden alacağınız bilgilerin girişini yapın ve “Değişiklikleri Kaydet” düğmesine tıklayın.
  9. PayTR Mağaza Panelinde “Ayarlar” menüsüne gelin ve “Bildirim URL” kısmına giriş yapın.
  10. Açılan seçeneklerde “WooCommerce” seçeneğini tıklayarak kaydetmeniz sonrası kurulum süreci tamamlanacaktır.

PayTR Sanal POS Sistemi ve Avantajları

Fiziksel erişim şansı olmayan ödemelerin tamamlanabilmesi için kullanılabilen PayTR Sanal POS Sistemi, web sitesine kolay entegre edilir. Sahteciliğe karşı üst düzey koruma sağlayan güvenilir ödeme sistemi, alternatif ödeme yöntemi desteği ile geniş kitleye hitap edebilmektedir. Yurtdışı müşterilerinizden ödeme almanızı sağlayan ve herhangi bir yıllık aidat gerektirmeden kullanabileceğiniz PayTR Sanal POS Sistemi ile prestijinizi korurken kar marjınızı yükseltebilirsiniz.

  • Güvenli Sanal POS

PayTR 12 yılı aşan sektör tecrübesine sahiptir. Ödeme güvenliğini sağlayan tecrübeli ekibi, sahteciliğe karşı gerekli korumayı sağlar. SSL sertifikalı sayfaları ve PCI-DSS uyumluluğu ile mağaza sahipleri ve müşterileri güvence altındadır.

  • Ertesi Gün Ödeme

PayTR üye iş yerleri, tahsilat için günlerce beklemez. Ertesi gün ödeme avantajı ile yapılan üye iş yeri ödemeleri anında hesaba aktarılır.

  • Kolay Entegrasyon

PayTR sanal POS, tercih edilen sisteme ve hazır altyapılara kolayca entegre edilir. Sadece 2 saatte tamamlanan kurulum ardından hemen ödeme almaya başlayabilirsiniz.

  • Döviz İle Ödeme Alma 

Mastercard ve Visa özellikli yurt dışı kredi kartlarından yapılan döviz türünde ödemeleri kabul edebilirsiniz. İngilizce düzenlenen ödeme sayfaları ile yabancı müşterilerle çalışabilirsiniz.

  • Özelleştirilebilir Ödeme Sayfası

Ödeme sayfalarınızı dilediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz. Modern ödeme sayfalarınızla mobil ve masaüstü cihazlarda platform bağımsız ödeme alma avantajından yararlanabilirsiniz.

  • Şeffaf ve Kesintisiz Hizmet

Yapılan her işlem “Mağaza Paneli” aracılığı ile takip edilebilir. Yedekli çalışan sistemleri sayesinde PayTR, e-ticarette sürekliliği sağlar. PayTR sanal POS ile maddi ve manevi saygınlık kaybı yaşamazsınız. 

Ücretsiz Sanal POS ve Uygun Komisyon Oranları

PayTR sanal POS aidatı ve farklı isimler altında ücret talep etmez. Sektöre, iş modeline ve ciroya göre belirlenen en uygun komisyon oranları ile kar marjınızı artırabilirsiniz.

PayTR Sanal POS Nasıl Çalışır?

PayTR sanal POS sistemi kolay ve hızlı çalışma sistemine sahiptir. Siber güvenlik önlemlerini alan ve kullanım sırasında herhangi bir üyelik zorunluluğu bulunmayan sistemin çalışma şekli aşağıdaki gibidir:

  • Ürün veya hizmetin satışının yapıldığı web sitesine müşteri girişi yapılır.
  • Müşteri, satın alacağı ürün ve hizmeti belirler.
  • Ödeme formu web sitesinde ya da ortak ödeme sayfasına yönlendirme yapılarak doldurulur.
  • Ödeme işlemi güvenlik altyapısınca doğrulanır.
  • Web sitesine ödemenin yapıldığı bilgisi verilir.
  • Ürün veya hizmetin satış süreci tamamlanır.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

WordPress sanal POS entegrasyonu eklenti aracılığı ile kolayca yapılır. Dilerseniz süreçle ilgili sanal POS altyapı sağlayıcısından teknik destek alabilirsiniz.

SSL sertifikası Cloudflare ve Let’s Encrypt gibi sağlayıcılardan alınır. Sürecin herhangi bir aksaklık yaşanmadan tamamlanabilmesi için SSL sertifikasını Hosting firmanızdan temin edebilirsiniz. E-ticaret firmaları için SSL sertifikası zorunludur.

SSL sertifikası giriş yapılan web sitesinin güvenilir olduğunu gösterir. İnternet sitenizde satış yapmak için güvenilir olduğunuzu göstermeniz yani SSL sertifikası sahip olmanız gereklidir.

E-Ticaret sitelerinde EFT/havale, kapıda ödeme, kredi/banka kartı ile ödeme yöntemleri kullanılır.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir