Logo Logo

Yurt Dışına Satış Yapabileceğiniz En İyi Pazar Yerleri

İçindekiler
17.04.2021 - 6 dk Okuma Süresi

Pazar yerleri yükselişini sürdürürken, yurt dışına satış yapmak isteyenler için de cazip bir seçenek sunuyor; bu sebeple yurt dışına satış yapabileceğiniz en iyi pazar yerleri hangileri, sizin için derledik.

İnternet üzerinden satış yapmak için tek seçeneğiniz kendi web sitenizi kullanıma sunmak değildir. Hatta öyle ki, Digital Commerce 360’ın analizine göre, dünyadaki en iyi çevrimiçi pazar yerleri 2019’da 2 trilyon doların üzerinde satış yaparak küresel e-ticaret satışlarının %57’sini oluşturdu.

Pazar yeri satışlarının artması, küçük ölçekli e-tüccarların da bu platformlara karşı ilgi duymasını sağlıyor. Bugün, çevrimiçi bir işletme yürütürken karşılaşacağınız yüzlerce çevrimiçi satış sitesi var. Bazıları video oyunları ve teknoloji gibi belirli nişlere odaklanırken, diğerleri perakendecilerin giyimden kitaplara, mobilyalara ve dahasına kadar her şeyi satmasına izin veriyor.

Sizin İçin Listeye Aldığımız Pazar Yerlerini Hemen Keşfedin;

Pazar yerleri aracılığıyla çevrimiçi satış yapmanın faydaları olsa da komisyonlar ve işlem ücretleri gibi faktörler satıcıları kaydolmaktan caydırabilir. Kendi çevrimiçi mağazanızın yanı sıra ürünlerinizi bir pazar yerinde satışa sunmak, yeni müşterilere ulaşmanıza ve daha fazla satış yapmanıza yardımcı olabilir. Bu blog yazımızda, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilere ev sahipliği yapan ve yurt dışına satış yapmanızı kolaylaştıracak en popüler pazar yerlerini sizler için derledik:

AliExpress

2010 yılında kurulan AliExpress, 230’dan fazla ülkeden kullanıcısı ve günde yaklaşık 20 milyon ziyaretçisiyle Alibaba’nın sınır ötesi e-ticaret pazarıdır. Platformun kullanıcıları ister ürün üretiyor ister çevrimiçi mağazalarında dropshipping ile satıyor olsun, bireysel kişilere veya işletmelere satış yapabilirler. AliExpress, ürün kategorinize bağlı olarak her işlem için %5 ile %8 arasında komisyon alır. Bunun dışında platforma herhangi bir ödeme yapmak zorunda kalmazsınız.

Taobao

Taobao, 2003 yılında eBay gibi bir çevrimiçi satış sitesi olarak başladı ve Digital Commerce 360’ın araştırmasına göre dünyanın en büyük çevrimiçi pazarına dönüştü. Taobao, Eylül 2020 itibarıyla 70 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştı ve 2020 mali yılında brüt mal hacmi olarak 526 milyar dolardan fazla işlem gerçekleştirdi.

OTTO

Otto, Almanya’daki en büyük ikinci e-ticaret sitesidir, yalnızca moda ve yaşam tarzı ürünlerinin satışına izin verir. Otto, 2. Dünya Savaşı sonrasında sadece 28 tür ayakkabı satan küçük bir işletmeyken, 1959’da 1000’in üzerinde çalışanı ve yıllık cirosu 61 milyon dolar olan bir markaya dönüşmüştü. Günümüzde OTTO’nun ürünlerinin %90’ından fazlası, markalı ürünler ve üçüncü taraf perakendecilerden alınan ürünler dahil olmak üzere çevrimiçi olarak satılıyor. Yaklaşık 9,4 milyon aktif müşterisi bulunan pazar yeri, kendi ülkesinde Amazon’dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Rakuten

Rakuten, e-ticaret, bankacılık, iletişim hizmetleri ve daha fazlasını sağlayan, Japonya merkezli devasa bir pazar yeridir. Rakibi PayPay Alışveriş Merkezi aylık daha fazla trafiğe sahip olsa da, bazı kaynaklar Rakuten’in satışlarda pazar lideri olduğunu belirtiyor. Rakuten, Amazon gibi pazar yerlerine benzer şekilde giyim, kitap, spor, abonelik kutuları ve daha fazlası dahil olmak üzere sonsuz ürün kategorisinde satış yapılmasına olanak tanıyor.

Rakuten’e kayıtlı 50.000’den fazla tüccar ve 115 milyon küresel müşteri bulunuyor. Rakuten’de satış yapmak isteyen işletmelerin Amerika Birleşik Devletleri veya Japonya’da kayıtlı olması gerekiyor, aksi takdirde bir servis ortağı kullanmanız ve onlar aracılığıyla başvurmanız şart.

Mercado Libre

Mercado Libre, Meksika’dan Arjantin’e kadar 18’den fazla ülkeye hizmet veren Latin Amerika’nın en popüler e-ticaret pazar yeridir. Mercardo Libre’nin yakın tarihli yatırımcı raporuna göre, markanın geliri 2020’nin 3. çeyreğinde 4,3 milyar doları aştı. Aynı çeyrekte brüt emtia hacmi 18,2 milyar doları aştı ve platform bu dönemde yaklaşık 600 milyon ürün sattı. Platformdaki satıcılar, 20 ana kategoriden ve 123 alt kategoriden birçok ürün türünü satabiliyor.

Flipkart

2007 yılında bir çevrimiçi kitap mağazası olarak başlayan Flipkart, günümüzde Hindistan’daki en büyük çevrimiçi pazar yerine dönüşmüş durumda. Perakendeciler, tüketici elektroniği, moda, ev malzemeleri, bakkaliye ve yaşam tarzı ürünleri dahil olmak üzere Flipkart’ta her şeyi satabiliyor.

Amazon’un en büyük rakiplerinden Walmart tarafından yatırım yapılan Flipkart, Hindistan’da e-ticaret pazar payına liderlik etmeye devam ediyor. Flipkart, 2020 Ekim ve Kasım ayları arasında ülkedeki e-ticaret şirketleri tarafından kaydedilen tüm brüt mal değerinin %66’sını oluşturdu. Hindistan pazarına satış yağmak istiyorsanız, Flipkart işletmeniz için en iyi çevrimiçi satış sitesidir.

MyDeal

Avustralya merkezli MyDeal, 3.500 kategoride bir milyondan fazla ürün sunan ve ayda 5,4 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan bir pazar yeridir. Site kendi ürünlerini değil, yalnızca üçüncü taraf satıcıların ürünlerini satıyor. Çeşitli kategorilerde ürün satabilirsiniz ancak platform mobilyalara, ev eşyalarına ve diğer büyük nesnelere odaklanma eğilimi gösteriyor. MyDeal herhangi bir sipariş karşılama hizmeti sunmadığından, satıcıların kendi gönderimlerini koordine etmesi veya dışarıdan bir lojistik şirketiyle çalışması gerekiyor.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir