Logo Logo

Online Alışverişte PayTR Kapıda Öde İle Bir İlk

İçindekiler
15.08.2020 - 5 dk Okuma Süresi

PayTR, Kapıda Öde ile Online Alışveriş Yapan Her Üç Kişiden Birine Ulaşacak

Kapıda ödeme yöntemi ile online alışveriş Türkiye’de her geçen gün yaygınlaşmaya devam ediyor. PayTR ve KargoTürk tarafından geliştirilen Kapıda Öde ile güvenli ve pratik bir karşılık buluyor.

Yaşadığımız koronavirüs pandemisi ile e-ticaretin hızla büyümesi, inovasyonu hızlandırarak tüketicilerin daha konforlu ve iyi bir deneyim yaşamalarını sağlıyor.

Salgın ile Temassız Ödeme Oranı Üç Katına Çıktı

Salgının yayılmasını önlemek için insanlar fiziksel alışverişte temassız ödemeleri tercih etmeye başladılar. Öyle ki, Bankalararası Kart Merkezi’nin 2020 yılının ilk yarısına ilişkin açıkladığı veriler, temassız ödemelerin geçen yılın aynı dönemine göre 3 katına çıktığını ortaya koyuyor.

İnsanların hijyen konusundaki beklentileri, sadece fiziksel alışverişlerde değil, e-ticarette de geçerli. Standart alışverişlerde internet üzerinden ödeme gerçekleştirilirken, tüketicilerin azımsanmayacak bir bölümü de çeşitli sebeplerle kapıda ödeme yapmayı tercih ediyorlar.

Türkiye’de İnternetten Alışveriş Yapan 3 Kişiden 1’i Kapıda Ödeme Tercih Ediyor

JP Morgan’ın 2019 yılı Global Ödeme Trendleri Raporu’nda Türkiye’de kapıda ödeme ile gerçekleşen alışverişlerin oranı yüzde 15 olarak değerlendirilmiş. Uluslararası araştırma şirketi 4Service’in anketi ise kapıda kredi kartı ile ödeme oranının yüzde 36,4 olduğunu ortaya koyuyor.

Neredeyse üç tüketiciden birinin kapıda ödeme yapması, her ne kadar temassız ödeme limitleri artırılmış olsa da, bu limitin üzerindeki alışverişlerde çözüm olmuyor. Bu durumu değerlendiren PayTR, KargoTürk ile iş birliği yaparak, kapıda ödeme ile online alışveriş yapmayı tercih edenlere temassız teslimat seçeneği sunan Kapıda Öde ürününü geliştirdi.

Türkiye’de Bir İlk: PayTR Kapıda Öde

Türkiye’de bir ilk olan Kapıda Öde, ödeme çözümü olarak PayTR tercih eden e-ticaret sitelerinin KargoTürk ile yapacağı gönderilerde cep telefonuna gönderilen bağlantı ile ödeme yapılmasını sağlıyor. Böylece limit engeli olmadan, ikinci aşama doğrulamayı da bu bağlantı üzerinden gerçekleştirerek güvenli, hızlı ve pratik bir çözüm sunuluyor.

Tüketicilere gönderilen link, BKM Express, Masterpass ve MaxiMobil üzerinden ödeme kabul edebilmesiyle geniş bir ödeme seçeneği de sunuyor. PayTR üye işyerleri, Kapıda Öde hizmetini kullandıklarında da PayTR’nin hızlı ödemelerinden faydalanıyor ve ertesi iş gününde ödemelerini alabiliyorlar.

E-ticareti Tercih Etmeyenleri de Online Alışverişe Teşvik Edecek

PayTR Kapıda Öde, online alışveriş yapmayı çeşitli sebeplerle tercih etmeyenlerin e-ticaret ekosistemine dahil edilmesi açısından da önem taşıyor ve 2023 Nakitsiz Toplum hedefi açısından da önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Konu hakkında konuşan PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, “COVID-19 tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de alışkanlıkların değişmesine neden oluyor. Pandemi döneminde online işlem hacimleri rekor artış gösterirken, kapıda ödemeye ilişkin talepler de aynı şekilde rağbet gördü. İşletmelerimiz ve tüketicilerin talepleri doğrultusunda geliştirdiğimiz Kapıda Öde ürünümüz sayesinde PayTR üye işyerleri, müşterilerine kapıda kart ile de ödeme imkanı sunabiliyor, bu sayede satış hacimlerini artırabiliyor, dilerlerse ödemelerini de ertesi gün hesaplarına alabiliyorlar. KargoTürk ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sayesinde işletmeler web siteleri ya da WhatsApp üzerinden aldıkları kapıda ödeme siparişlerinde ürünü tüketiciye ulaştırdıklarında bizden edindikleri kendi POS’ları üzerinden KargoTürk vasıtası ile ödeme alabiliyor, tüketiciler ise ödemelerini ürün geldiğinde sosyal mesafeyi koruyarak tamamen temassız bir şekilde kapıda sanal POS’umuz ile ödeyebiliyorlar.  Hayatı kolaylaştırma misyonumuz doğrultusunda işletme ve tüketicilere yönelik yeni ürünlerimizi 2020 yılı içerisinde müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi.

KargoTürk Genel Müdürü Bayram Ali GÜL ise konuyu şöyle değerlendirdi: “KargoTürk olarak tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi döneminde temassız teslimata fazlasıyla önem veriyoruz. Ayrıca çeşitli işbirlikleriyle müşterilerimize sunduğumuz imkanların kalitesini iyileştirmek için çalışıyoruz. PayTR ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde kapıda ödeme süreçlerini hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz için kolaylaştırmanın yanında daha güvenli hale getiriyoruz.”

PayTR Kapıda Öde servisi hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.paytr.com/odeme-kanallari adresini ziyaret edebilirsiniz.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir