Logo Logo

Web Sitesinden Nasıl Ödeme Alınır?

İçindekiler
11.05.2019 - 3 dk Okuma Süresi

İnternet üzerinden satış yapmak, e-ticarete atılmak isteyenler için ödemeyi nasıl alacakları korkutucu bir soru olabilir ama aslında Sanal Pos ile bu işe kolayca başlayabilirsiniz. Sanal POS altyapısı kullanan alışveriş siteleri, satışların dünyanın büyük bölümünde geçerli banka, kredi ve ön ödemeli kartlar ile tamamlanmasını sağlayacağı gibi, dolandırıcılığa karşı da korunurlar.

E-ticarete atılmak isteyen girişimcilerin gözünü en çok korkutan konuların başında çevrimiçi ödeme geliyor. Ancak artık web sitenizden ödeme almaya başlamak bir hayli kolay.

Web sitenizin bir ürün kataloğundan ziyade fonksiyonel bir e-ticaret sitesine dönüşmesini sağlayan şey, müşterilerin beğendikleri ürünleri satın alabilmesidir. Bu nedenle web sitenizin başta Sanal Pos ve ek ödeme kanallarına sahip olması gerekir.

Sanal POS, adından da anlaşılabileceği üzere e-ticaret mağazanızda kullanabileceğiniz bir ödeme aracıdır. Müşterileriniz, bu aracı kullanarak kredi ve banka kartı gibi seçeneklerle istedikleri ürünler için ödeme yapabilirler. Günümüzde birçok güvenli sanal POS hizmeti bulunurken, sundukları hizmetler ve ücretlendirme açısından birbirlerinden farklılaşırlar.

Web sitenizden ödeme almaya başlarken, müşterilerinize satın almak istedikleri ürünler karşılığında birçok ödeme seçeneği sunduğunuzdan emin olmalısınız. Aksi takdirde, yalnızca kullandığı kredi ya da banka kartı ödeme sisteminiz tarafından desteklenmediği için sayısız müşteriyi alışverişin son aşamasında kaçırabilirsiniz.

Müşterileriniz kredi kartıyla tek çekim ve taksitli alışverişin yanı sıra, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla da alışveriş yapabilmeliler. Bunlar ek güvenlik gerektiren ödeme yöntemleriyken, operasyonel kontrol gerektiren havale ve EFT gibi ödemeleri de kabul edebilmelisiniz. Tüm bu sistemler tek bir entegrasyonla kullanılabilir hale gelebildiğinden, bunların hepsiyle tek tek uğraşmanız gerekmeyecek.

Online Ödeme Hizmetleri Ne İşe Yarar?

Çevrimiçi ödeme hizmetleri, siz asıl işiniz olan ticareti elektronik olarak icra ederken, müşterilerin ödeme sayfasında sepetlerinin karşılığı meblağı internet üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde size aktarmalarını sağlar. Söz konusu bu altyapı, ödeme hizmet sağlayıcınız tarafından uzaktaki altyapı kullanılarak sitenize ya da platformunuza sunulur.

Web siteniz ya da çevrimiçi hizmetleriniz için bir ödeme sistemi seçerken; müşterilere sunulan ödeme seçenekleri, ödeme sayfası ve tarafınıza yansıtılacak ücretler, göz önünde bulundurulması gereken başlıca faktörlerdir. Öte yandan aidat, gizli ücretler ve müşterilerinizin ödemelerinin size ne zaman yansıtılacağı gibi detayları da değerlendirmek gerekir.

İnternet üzerinden yurt dışına satış yapmayı planlıyorsanız, ödeme sağlayıcınızın dövizle ödemeleri desteklediğinden emin olmalısınız. Müşterilerinizin kendilerini güvende hissetmeleri ve istenmeyen olayları önlemek için seçeceğiniz sistemin ödeme ve kart güvenliğini sağlarken, aynı zamanda sahteciliği önleyebilmesi de büyük önem taşır.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir