Evden E-Ticaret Nedir? Evden E-Ticaret Yapmak İsteyenler İçin Yol Haritası
Evden e-ticaret yaparak kazanç elde etmek, girişimcilerin yanında firmaların da tercih edebileceği bir internetten satış yapma yöntemidir. Bu yöntem ile evde imal ettiğiniz ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda müşteri ile buluşturabilir ya da stoksuz e-ticaret yaparak farkı tedarikçilerin ürünlerine aracılık yapmak suretiyle kazanç elde edebilirsiniz. E-Ticaret sitesi kurarak, pazaryerlerinde mağaza açarak ya da sosyal medya üzerinden satış yaparak evden e-ticarete katılmak isteyen girişimcilerin bilmesi gereken tüm detayları rehberimizde tek tek sıraladık.
Evden E-Ticaret Nasıl Yapılır?
Evden e-ticaret yapmak için izlenmesi gereken adımlar, internetten satış yapmakla benzerdir. Home Office e-ticaret yapmak için kendi sitenizi kurabilir, pazaryerlerinde mağaza açabilir, Instagram’da satış yapabilir ya da hepsini birlikte sürdürerek güçlü bir marka oluşturabilirsiniz. Evden nasıl online satış yapabilirim diye düşünüyorsanız evden e-ticaret yapmanın 12 adımını takip edebilirsiniz:
Adım 1: Satılacak Ürünü Bulun
Sektöre adım atmadan önce internetten ne satabilirim sorusuna yanıt bulmalısınız. İyi bir piyasa araştırması yapmanızı gerektiren bu süreçte, internetten satış yapan farklı firma ya da mağazaları da inceleyerek ayrıntılı bilgi sahibi olmanız gereklidir. Popüler ürün bulmak için sosyal medya, pazaryerlerinin trend ürün bulma araçları ya da Google Trends verilerini kullanabilir ya da evden üretebileceğiniz ürünler üzerine yoğunlaşmayı tercih edebilirsiniz. Tüm bu araştırma sonucu elde ettiğiniz ürünleri listeleyerek, hangi ürünü nasıl tedarik edebileceğinizin detaylarını araştırmaya başlayabilirsiniz.
Adım 2: Tedarikçilerle Anlaşın
İnternetten satılabilecek popüler ürünleri listelemenin ardından, bu ürünleri imal eden tedarikçileri araştırmaya başlamalısınız. Tedarikçi seçimi, doğrudan kar marjlarınızı etkiler. Tek bir tedarikçiye bağlı kalmadan alternatif firmalara da listenizde yer vererek, size en iyi kar marjını bırakacak ürünleri ve bu ürünleri zamanında temin edecek güvenilir tedarikçileri seçin.
Adım 3: Stok Detaylarını Çözüme Kavuşturun
Satışını yapacağınız ürünlerin stoklanması için çözüm üretmeniz gereklidir. Bu aşamada hangi üründen ne kadarlık bir günlük, haftalık ya da aylık satış yapmayı hedeflediğinizi belirlemeniz gereklidir. Bu noktada hedeflerinizi gerçekçi bir şekilde oluşturarak ve tedarikçilerinizin termin sürelerini öğrenerek stok çözümünüzü oluşturabilirsiniz. Bu aşamada tedarikçinin de olumlu bakması halinde stoksuz e-ticareti tercih ederek herhangi bir stok maliyeti üstlenmekten kaçınmayı tercih edebilirsiniz.
Adım 4: Şirket Kurun
İnternetten satılacak her ürün için iade ve değişim talepleri başta olmak üzere fatura kesilebilmesi için şirket kurulması gereklidir. Ne satacağınıza, satışını yapacağınız ürünü nereden tedarik edeceğinize ve ne şekilde stoklayacağınıza karar vermenin ardından şahıs şirketi ya da limited şirket kurarak e-ticaret yolculuğunuzu resmileştirebilirsiniz.
Adım 5: Güvenilir Ödeme Yöntemi Seçin
İnternetten satışını yaptığınız ürünlerin ödemelerini alabilmeniz gereklidir. Bu noktada sanal POS tercih ederek ödeme alternatiflerinize kredi kartı ile ödeme opsiyonunu eklemenizi tavsiye ederiz. Bankalardan sanal POS başvuruları uzun ve yüksek komisyon ödemeleri ile sonuçlanabilen bir süreçtir. Güvenilir, düşük komisyonluve kurulum ücreti istemeyen PayTR sanal POS çözümleri ile müşterilerinizin size bakış açısını değiştirecek ödeme çözümü kullanma şansı yakalayabilirsiniz.
Adım 6: E-Ticaret Sitesi Kurun
Kendi e-ticaret sitenizi kurarak evden satış yapmayı tercih ettiğinizde, önünüzde birkaç alternatif bulunur. E-Ticaret sitesi kurmak için özel yazılım ya da hazır e-ticaret yazılımları arasında seçim yapmanız gereklidir. Bu noktada kriterleriniz güvenilirlik, çabuk hizmete açılma ve entegrasyon çözümleri yönünden avantajlı bir altyapıya sahip olmak olmalıdır. Ticimax, Shopify, Opencart, WooCommerce, ideasoft, Wix ya da Magonto gibi hazır e-ticaret paketlerini tercih edebileceğiniz gibi bir yazılımcı ile çalışarak doğrudan size özgü bir tasarımla internet satış mağazanızı aktif edebilirsiniz. E-Ticaret sitenizi kurmanın ardından satışını yapacağınız ürünleri mağazanıza yüklemeye başlayarak, dijital işletmenize satışa hazır hale getirebilirsiniz.
Adım 7: Pazaryerlerinde Mağaza Açın
Online pazaryerleri sahip oldukları yüksek müşteri potansiyeli ile internetten satış yapmak isteyen pek çok işletmenin ilk durağıdır. Kendi e-ticaret siteniz olsa bile Trendyol, N11, Gittigidiyor, Çiçek Sepeti, Hepsiburada ya da Amazon gibi online pazaryeri devlerinde mağaza açmayı tercih edebilirsiniz. Pazaryerleri reklam, kargo ve müşteri opsiyonu gibi artıları ile sizi geniş bir hedef kitle ile buluşturur. Maliyetlerinize pazaryerleri komisyon ücretlerini de hesaba katarak, bahsi geçen pazaryerleri üzerinden mağaza açarak satış yapabilirsiniz.
Adım 8: Instagram Profilinizi Satışa Hazırlayın
Sosyal medyadan satış yapmak isteyen girişimciler, Instagram üzerinden açtıkları hesap ile bu hedeflerine ulaşabilmektedir. Platformun yoğun kullanımı ve yüksek etkileşim oranı gibi artıları, satış yapmak için milyonlarca kişiden oluşan bir hedef kitle anlamına gelir. Platform içinde sunulan Instagram reklamları ile daha geniş bir hedef kitleye sizi ulaştıracak bu yöntemi de repertuarınızda tutmanızı tavsiye ederiz.
Adım 9: Kargo Şirketleri ile Anlaşın
E-Ticaretin en önemli bileşeni ürün teslimatı yani kargo şirketleridir. Satışını yaptığınız ürünlerin zamanında teslim edilmesi altın kuraldır. Bu kurala uyabilmek için kargo süreçlerini iyi yöneten şirketlere yönelmeniz ve kargo entegrasyonu noktasında hazır çözümlerden yararlanmanız sizi başarıya ulaştırır. Zamanında teslim edilmeyen ürünlerin olumsuz bir izlenim oluşturur ve pazaryerlerinde maddi cezalarla karşılaşmanıza yol açar. Kargo şirketleri seçerken müşteri yorumlarını, firma referanslarını ve teslim koşullarını iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.
Adım 10: Müşterilerinizle İlgili Bir Profil Oluşturun
E-Ticarette başarılı olmanın sırrı, müşteri memnuniyetini elde edebilmekten geçer. Günümüzde pek çok kullanıcı sosyal medya, forum siteleri ya da doğrudan e-ticaret sitelerinde kullanıcı yorumlarını incelemektedir. Müşterilerinizle iyi bir ilişki kurmayı tercih ederek önemli bir puan kazanabilirsiniz. Buna ek olarak müşteri destek hattı tanımlamak, iade ve değişim prosedürlerinde şeffaf davranmak ve satılan ürünü zamanında teslim etmek gibi artılar markalaşma çabanıza olumlu anlamda destek sağlar.
Adım 11: Sosyal Medyada Aktif Olun
Sosyal medya hem müşteri ile iletişimi geliştirmek hem de sitenizin ya da mağazanızın reklamını yapabilmek için size eşsiz fırsatlar sunar. Globalwebindex raporuna göre 2021 yılında Türkiye’de sosyal medyada geçirilen ortalama süre kişi başına 2 saat 57 dakika olarak ölçülmüştür. Bu istatistik tek başına sosyal medyanın ne denli etkili olduğunu göstermektedir. Sosyal medya üzerinden düzenli paylaşımlar yapmak, müşteri yorumlarını atlamadan geri dönüşler sağlamak ve ürünlerin reklamlarını yapmak gibi sizi öne çıkartacak stratejilerden yararlanmayı ihmal etmeyin!
Adım 12: Reklam Verin
Satışınızı kısa sürede artırmanın ve marka aşinalığı oluşturmanın en etkili yolu reklamdır. E-Ticarette başarılı olmanın önemli etkenleri arasında yer alan reklamlar, farklı platformlar üzerinden sürdürülmelidir. Reklam için sosyal medyayı, Google’ı ya da pazaryerlerini kullanarak ürünlerinizi öne çıkarabilirsiniz. Başta düşük bütçe ile reklam yaparak geri dönüşleri ölçümlemeniz ve yaptığınız iyileştirmelerle reklam bütçenizi artırmanız size kısa sürede olumlu geri dönüş sağlar! Hedef kitleniz nerede faalse siz de o platformlarda etkili reklam kampanyaları yürüterek mağazanızı ve sitenizi rakiplerinizin önüne taşıyabilirsiniz.
Evden E-Ticaret Yapmanın Avantajları Nelerdir?
Evden e-ticaret yapan firma ya da girişimciler, farklı noktalarda avantajlara sahiptir. Operasyonel giderleri anlamında önemli artılara sahip olan home Office e-ticaret yapmanın 6 avantajı şu şekilde sıralanır:
- Evden çalışılması nedeniyle kira ya da ekipman giderlerinden muaf olunur.
- Pazaryerlerinin kargo anlaşmalarından yararlanılarak ürün gönderim maliyetleri aşağı çekilebilir.
- Düşük maliyetleri fiyata yansıtarak daha kısa sürede geniş bir müşteri kitlesine ulaşılabilir.
- 7/24 aktif bir online mağaza ile her an satış yapılabilir.
- Sosyal medya ve doğru reklam kampanyaları ile kısa sürede güvenilir bir marka yaratılabilir.
- Belirli bir hasılat tutarına kadar vergi muafiyeti avantajından yararlanılabilir.
Evden E-Ticaret Yapmanın Dezavantajları Nelerdir?
Evden e-ticaret yapmanın negatif yanları, düzenlenen operasyonlarda yaşanabilecek aksaklıklarla ilişkilidir. Evden e-ticaret nasıl yapılır sorusuna yönelik paylaşılan 12 adım takip edildiğinde, bu süreci herhangi bir aksaklık yapmadan ve planlı bir şekilde sürdürebilirsiniz. Genel hatları ile irdelendiğinde evden e-ticaret yapmanın dezavantajları 4 maddede şu şekilde sıralanabilir:
- Kargo sürecinde yaşanabilecek aksamalar marka adının olumsuz etkilenmesine yol açabilir.
- Pazarda yaşanan yoğun rekabet nedeniyle SEO, sosyal medya ve pazarlama faaliyetlerine ayrılacak mesai artabilir.
- Pazaryerlerinin nispeten yüksek komisyon oranları, kar marjlarını baskılayabilir.
- Alternatif tedarikçiler ile çalışılmadığında ürün tedarik sürecinde aksamalar yaşanabilir.
Vergi Muafiyeti
Vergi muafiyeti mükelleflerin kısmen ya da tamamen vergi dışında tutulması anlamına gelir. Evden e-ticaret yapanları yakından ilgilendiren vergi muafiyeti ile ilgili düzenleme ise Resmi Gazetede yayımlanarak 1 Ocak 2021 tarihi ile uygulanmaya başladı. Düzenlemeye göre evden e-ticaret yapanların gelir vergisinden muaf olabilmeleri için şu şartları sağlamaları gereklidir:
- Evde imal edilen ürünleri satılması ve imalatta seri üretim kabiliyetine sahip makine ve alet kullanılmaması
- Evden e-ticaret yapan kişinin işyerinin bulunmuyor olması
- E-Ticaretten elde edilen tüm hasılatın bankada açılacak ticari hesapta tutulması ve hasılat tutarının 220 bin TL’yi geçmiyor olması
- Vergiden muaf esnaf belgesi alınması
Vergiden Muaf Esnaf Belgesi Nedir?
Evden e-ticaret yapmaları için almaları gereken vergiden muaf esnaf belgesi, kapsamı 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9. maddesinde belirtilen esnaf muafiyet şartlarına uyulduğunu gösteren resmi belgedir. Yukarıda sıralanan şartlara uyan kişiler bu belge ile gelir vergisi muafiyetinden yararlanabilmektedir.
- Nasıl Alınır?
Vergiden muaf belgesi almak isteyen home Office internetten satış yapan girişimciler, dilekçe ile birlikte ikametgahlarının bağlı olduğu vergi dairesine başvuruda bulunmalıdır. Yazılacak dilekçe için 283 seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ekinde yer alan dilekçe örneğinden yararlanılmalıdır.
- Geçerliliği Nedir?
Vergiden muaf belgesi 3 yıl geçerliliğe sahiptir. 3 yıllık süre sonunda geçerliliğini yitiren belgenin yenilenmesi için yukarıda anlatıldığı şekilde dilekçe ile vergi dairesine başvurulması gereklidir.
Evde Üretebileceğiniz Ürünler
Evden e-ticaret yapmak için üretimini evde yapabileceğiniz ürünler, belirli bir satış hacmine kadar vergi muafiyeti avantajından yararlanmanızı sağlar. El emeği ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı pazarda artan popülerliği düşünüldüğünde, bu ürün seçenekleri ile sektöre giriş yapmak iyi bir ürün seçimine örnek olarak gösterilebilir. Nispeten sizi daha az rekabetin olduğu bir pazarda faaliyet yapmaya zorlayacak evden yapabileceğiniz ürünlerle internetten satış yaparak iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Evden ne yaparak internette satabilirim diye düşünüyorsanız sizler için en popüler 15 ürün seçeneğini aşağıda sıraladık:
-
Sabun
Ev yapımı organik sabunlar internetten satılan popüler ürün grupları arasında yer alır. Birbirinden farklı formülleri kullanarak evinizde sabun ve şampuan gibi organik ürünler imal ederek online satışını yapabilirsiniz.
- Tablo
Çizim yeteneğine sahipseniz hazırladığınız tabloları sosyal medya ya da e-ticaret siteniz üzerinden farklı kitlelere ulaştırabilirsiniz. Yağlı boya ya da seramik tablo gibi farklı ürün seçenekleri ile imalat yapabildiğiniz bu ürün grubunda, tuval üzerine ya da çerçeveli olarak hazırladığınız ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarda satışa çıkarabilirsiniz.
- Mum
Egzotik ve kokulu mum pazarı her geçen gün büyümeyi sürdürmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 2,3 milyar dolarlık bir mum piyasasınınbulunduğu düşünüldüğünde, evde imal ettiğiniz mumlar ile sadece yurtiçine değil yurtdışına da ürün satışı yapabilirsiniz.
- Örme Sepet
Halattan örme sepetler farklı boyutları ile internette çok satan ürünler arasında yer alır. Ölçüye göre evde basitçe imal edebileceğiniz farklı modeller ile pazaryerleri ve e-ticaret siteniz üzerinden ürünlerinizi müşterilerinizle buluşturabilirsiniz.
- Takı
El yapımı takılar e-ticarette büyük bir pasta payına sahiptir. Toka, kolye, bileklik ya da broş gibi farklı özellikte ürettiğiniz takıları internette geniş bir hedef kitle ile buluşturabilirsiniz.
- Güneş Gözlüğü Kılıfı
Kişiselleştirilmiş ürünlere internette duyulan ilgi büyüktür. Güneş gözlüğü kılıfı ve kabı, bu alanda faaliyet gösterilebilecek ürün grupları arasında yer alır. İnternetten çok satılan el yapımı ürünler için alternatif arıyorsanız güneş gözlüklerine yönelik kap ya da kılıf üretmeyi düşünebilirsiniz.
- Özel Gün Süsleri
Doğum günleri, düğünler ve farklı kutlamalara yönelik el yapımı süslere büyük ilgi duyulur. Partilere yönelik süs üreterek internetten satış yapabilirsiniz. Evde üretip internetten satmak istediğiniz bu ürün grubunda özel gün olarak sayılacak çok sayıda alternatif bulunması, ürün çeşitliliği yönünden size büyük bir artı kazandırır.
- Saksı
Evde artan dekoratif ürün kullanımı, sıradan ürünlerde bile dekoratif görünüm beklentilerini artırdı. Bu detayı dikkate alarak kazanca çevirmek isteyenler el yapımı saksılar ile online pazarda yerini alabilir. Saksıları boyayarak ya da hazırladığınız kumaş kılıflar ile süsleyerek boş çeşitle e-ticarette yerinizi alabilirsiniz.
- Dudak Kremi
Şeffaf ve renkli el yapımı organik dudak kremleri, internetten iyi bir pazara sahiptir. Dudak çatlamasına ya da uçuk gibi problemlere karşı hazırladığınız özel formüller ile internetten satış yapmayı düşünebilirsiniz.
- Saç Yağı
El yapımı saç yağları son günlerin trend ürünleri arasına girmeyi başardı. Başta Instagram mağazaları olmak üzere çeşitli mecralardan el yapımı saç yağının satışını yapabilirsiniz.
- Hamak
Türk insanının hamağa olan düşkünlüğü tartışılmaz bir gerçektir. Bu gerçeği kazanca dönüştürmek için evde hamak imal ederek internetten satışını yapabilirsiniz.
- Baskı Tişört
Baskılı tişörtler, iyi bir tasarım özelliklerine sahip olduğunda yüksek getiri hedefine ulaşmanızı kısa sürede sağlayabilir. İyi bir Pazar payına sahip olsa da baskılı tişört imalatı için en az 30 bin Euro’luk bir makine almanızın gerekmesi, önünüzdeki en büyük handikaptır. Böyle bir yatırım yapma fırsatınız bulunuyorsa baskı tişört ile internetten satış dünyasına adım atabilirsiniz.
- Vücut Losyonu
Cildi besleyen ve rahatlatıcı etkisi ile kendinizi daha iyi hissetmenize sebep olan vücut losyonları, iyi bir satış hacmi yakalamanızı sağlar. Bu ürünleri doğal formülleri ile evde üreterek farklı losyon tipleri ile müşterilerinize internetten ulaşabilirsiniz.
- Deri Aksesuar Ürünleri
Deri ürünlere olan talep geçmişten bugüne devam etmektedir. Sadece Türkiye’de değil Rusya gibi ülkelere de satış yapılmasının anahtarını elinde tutan deri ürünler, e-ticaret için iyi bir başlangıç noktası oluşturur. Deri cüzdan, kartvizitlik ya da anahtarlık gibi ürünleri evde deriden imal ederek internetten satışa çıkartabilirsiniz.
- Teraryum
Bir cam fanus ya da kavanoz içerisinde çeşitli doğal ürünlerle süsleme yaparak teraryum imal edebilirsiniz. Hayal gücünüze bağlı olarak oluşturacağınız teraryum modellerini internetten dekoratif ürün arayan önemli bir kitle ile buluşturabilirsiniz.
Evden Stoksuz E-Ticaret Nasıl Yapılır?
Evden stoksuz e-ticaret yapmak son günlerde pek çok girişimcinin ilk tercihi arasında yer almaktadır. Açılan şahıs işletmesi ile üreticileri müşteri ile buluşturarak aracılıktan kazanç elde edilmesini hedefleyen bu sistemde, ciddi kar marjları yakalanabilmektedir. Sistemin işleyişi basittir. Satıcı, anlaştığı tedarikçilerin ürünlerini web sitesinde, Instagram’da ya da pazaryerlerinde açtığı mağazalarda listeler. Satış yapıldığında satıcı tedarikçiye siparişi iletir ve ürünün kargo edilmesini sağlayarak teslimatı tamamlar. Dropshipping olarak da adlandırılabilen bu model, evden deposuz e-ticaret için de geçerlidir. Evden deposuz e-ticaret yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
-
Kime Satış Yapabileceğinizi Keşfedin
Satış yapacağınız hedef kitleyi belirleyerek işe başlayın. Hedef kitlenizi belirlemek için sosyal medya ya da Google verilerinden yararlanabilirsiniz. Niş bir kitle seçmek size bu konuda büyük başarı kazandırır. Hitap ettiğiniz hedef kitleyi mümkün olduğunda daraltarak başarı şansınızı artırabilirsiniz.
- Ne Satacağınıza Karar Verin
Hedef kitlenizi tanıdıktan sonra, onların hangi ürünler ile ilgilendiğini araştırın. Bu kitleye neyi satabileceğinizi belirleyerek tedarikçiler ile görüşmeye başlayın.
- Tedarikçi ile Anlaşın
Seçtiğiniz ürünü hangi tedarikçiden temin edeceğinizi netleştirin. Deposunda istediğiniz ürün bulunan ya da bu ürünün imalatını yapan firmalarla görüşün. Rakiplerinize göre avantajlı fiyatla satış yapmanıza olanak tanıyan ve iş yapma sistemini beğendiğiniz tedarikçiler üzerinde yoğunlaşın.
- E-Ticaret Altyapınızı Seçin
Güvenilir bir e-ticaret altyapısı seçerek ürünleri nasıl sergileyeceğiniz detaylarını belirleyin. Entegrasyon ve SEO uyumu konusunda size katkı sağlayacak hazır e-ticaret paketlerini tercih ederek hem maliyet hem de zamandan tasarruf edebilirisiniz.
- Kargo Teslim Detaylarını Netleştirin
Deposuz e-ticaret yaparken tedarikçi seçimi kadar kargo detaylarının da netleştirilmesi önemlidir. Yurtiçi ve yurtdışı gönderilerinizi ne kadar sürede gerçekleştirebileceğinizi bilmeniz ve müşterilerinizle bu bilgiyi paylaşmanız önemlidir. Bu sürenin mümkün olduğunca kısa olmasına özen gösterin. Kargo teslim sürelerinin müşteri kararlarında etkili olduğunu aklınızdan çıkarmayarak gerekirse tedarikçinizi yeniden gözden geçirmeniz gerekebileceğini unutmayın!
- İade ve Değişim Politikanızı Belirleyin
İade ve değişim konusunda politikanızın net olması gereklidir. Tüketiciler yaptıkları alışveriş öncesi iade konusunda nasıl bir politikaya sahip olduğunuzu bilmek isteyeceklerdir. Bu koşulları web siteniz üzerinden net ifadelerle müşterinizle paylaşarak tüketici güveni oluşturabilirsiniz.
- Reklam ve Pazarlama ile Hedef Kitlenizce Fark Edilin
Deposuz e-ticarette reklam ve pazarlama operasyonları satıcının inisiyatifindedir. Bu nedenle iyi bir reklam kampanyası ile satışınızı artırmaya odaklanın. SEO ve sosyal medya gibi organik ziyaretçi çekecek konularda optimizasyon çalışmalarını tamamlayın ve farklı mecralarda reklamlar yayınlayın. Reklamlarda seçtiğiniz hedef kitleyi doğru tanımlayarak düşük bütçe ile daha fazla satışa dönüşen reklam kampanyaları yürütebilirsiniz.
Evden E-Ticaret ile İlgili Sık Sorulan Sorular
Evden E-Ticaret Yapılır Mı?
E-Ticaret sitesi kurarak, pazaryerlerinde mağaza açarak ya da Instagram üzerinden satış yaparak evden e-ticaret yapabilirsiniz.
E-Ticaret Karlı Mı?
E-Ticarette doğru ürünler seçildiğinde kar marjları yüksektir. Ortalama %40 kar marjı ile internetten satış yapabilirsiniz.
Sermayesiz E-Ticaret Yapılır Mı?
Sermaye olmadan internetten satış yapılamamaktadır. E-Ticaret yapabilmek için şirket kurma zorunluluğu bulunması, internetten satış yapmaya başlamak için en azından şirket kurulum masraflarına sahip olmayı gerektirir.
E-Ticaret Yapmak İçin Neler Gerekli?
E-Ticaret yapmak için şirket kurulumu, ETBIS kaydı ve satış yapılacak platformlarda mağaza açmak ya da e-ticaret sitesi kurmak gereklidir.
Şahıs Olarak E-Ticaret Yapılabilir Mi?
E-Ticaret yapmak için şirket kurulması gereklidir. Şahıs olarak e-ticaret yapmak istediğinizde en azından şahıs şirketi kurarak vergi mükellefi olmanız gereklidir.
Ürün Olmadan E-Ticaret Nasıl Yapılır?
Fiziksel ürünlere sahip olmadan e-ticaret yapmak için dropshipping adı verilen iş modelini tercih edebilirsiniz. Anlaştığınız tedarikçilere ait ürünleri web siteniz ya da farklı platformlar üzerinden pazarlayarak yaptığınız aracılık işlemlerinden kar elde edebilirsiniz.
2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen BaÅŸvurun
Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir
Abonelik Modeli ile Müşteri Ömrü Değerini (LTV) Maksimize Etmenin Yolları
Günümüzde, işletmelerin sürdürülebilir büyüme sağlaması için abonelik modeli müşteri ömrü değeri (LTV)
2D POS Cihazı Nedir ve Nasıl Çalışır?
Dijital çaÄŸda, iÅŸletmelerin ödeme süreçlerinde güvenli ve hızlı çözümler sunması büyük önem taşıdığÄ
3D Secure Ödeme İşlem Başarısızlıklarını Azaltmak için En İyi Uygulamalar ve Stratejiler
3D Secure ödeme sistemleri, e-ticaret ödeme güvenliğini artırmak ve kullanıcıları dolandırıcılığa karşı k