Logo Logo

Pazar Yerleri Satıcılara Ne Avantajlar Sağlar?

İçindekiler
23.10.2019 - 4 dk Okuma Süresi

Birçok e-ticaret mağazasına ev sahipliği yapan pazar yerleri, günümüzün en popüler e-ticaret sitelerinin büyük çoğunluğunu oluşturuyor. Daha çok görünürlük ve kolay işletme olanakları sağlayan bu mecralar, aynı zamanda yüksek rekabete ev sahipliği yapıyor.

E-ticarete atılmayı düşünen ya da çevrimiçi satışlarını artırmak isteyen profesyonel satıcıların göz önünde bulundurması gereken seçeneklerin başında pazar yerleri geliyor. Tıpkı fiziksel çarşılar gibi birçok mağazaya ev sahipliği yapan pazar yerleri, sıfırdan e-ticaret sitesi açmaya göre satıcılara birçok avantaj sağlıyor. Ürün veya hizmetlerinizi pazar yerlerinde satıp satmamak konusunda karar vermeden önce, bu mecraların işinize yapabileceği katkıları göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu avantajların, pazar yeriyle gelir paylaşımı/komisyon karşılığında sağlandığını da unutmamak gerekir.

Popüler Adresler

Popüler pazar yerleri genellikle en fazla ziyaretçi çeken e-ticaret siteleridir. Daha fazla ziyaretçi, dolayısıyla potansiyel müşteri ürünlerinize ulaşır ve potansiyel olarak daha fazla gelir elde etme şansı yakalarsınız.

Anahtar Teslim Mağaza

Pazar yerleri e-ticarete atılmayı kolaylaştırır. Örneğin kendi e-ticaret sitenizde bizzat uğraşmanız gereken e-ticaret ve ödeme sistemleri, güvenlik ve web geliştirme aktiviteleri, sanal pos gibi online alışverişin temel gereksinimleri pazar yeri tarafından üstlenilir. Öte yandan, mağaza ve ürün sayfalarınız, birçok pazar yerinde özelleştirebileceğiniz temalar ve şablonlar olarak sunulur. Tek yapmanız gereken bunları ihtiyaçlarınız doğrultusunda özelleştirmektir.

Pazarlama

Pazar yerleri, ev sahipliği yaptığı mağazaların satışları sayesinde kârlılığa ulaşır. Bunu sağlamak için ise pazarlama ve marka bilinirliği için büyük bütçeler ayırmaları gerekir. Yeni bir e-ticaret inisiyatifinin aksine, pazar yerleri televizyon gibi geleneksel, yüksek maliyetli ancak büyük kitlelere hitap eden mecraları başlıca reklam platformları olarak kullanabilirler.

Barındırma

Kendi e-ticaret sitenizi kurarken ilgilenmeniz gereken barındırma hizmetleri de pazar yeri tarafından sağlanır. Pazar yeri mağazanızın profilini, ürün ve servislerini sizin için barındırır.

Ödeme

Pazar yerleri, PayTR gibi güvenli ödeme sağlayıcılarıyla çalışır. E-ticaret için olmazsa olmaz ödeme, faturalama, transfer ve iade işlemleriyle sizin yerinize uğraşır.

Analitik Verileri

Pazar yerleri genellikle satıcılar için e-ticaretlerinin büyük resimlerini görebilecekleri konsollar sunar. Bu konsollar aracılığıyla ziyaretçileriniz, satışlarınız gibi birçok konuda analitik verilere ulaşabilir, işinizi iyileştirecek raporlamalar alabilirsiniz.

Bilinirlik

Pazar yerleri, müşterilere güven verir ve bu nedenle popüler adreslerdir. Kendi e-ticaret sitenizin yanı sıra güvenilir ve popüler bir pazar yerinde satış yapmak, markanızın çevrimiçi ayak izini genişletir, marka bilinirliğinizi artırır. Pazar yerlerinde mağazalarınızı bulan müşterilerin, web sitenize yönelmeleri olasıdır.

Maliyet

Geleneksel yöntemlerle bir e-ticaret inisiyatifi başlatmaktansa, pazar yerlerinde satış yapmaya başlamak e-ticarete atılmanın görece daha düşük maliyetli bir yoludur.

Sonuç olarak, tabii ki online pazaryerlerinin sıfırdan kendi e-ticaret internet sitesi kurmaya göre avantajları ve dezavantajları vardır. Yazıda sizin için avantajlarını derledik ve bu avantajların olduğu bir iş modeli birçok satıcı için oldukça cazip görünüyor.

2 Saatte PayTR’lı Olun!
PayTR Sanal Pos’a Hemen Başvurun

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir