Logo Logo

Hepsiburada Komisyon Oranları Ne Kadar?

İçindekiler
24.09.2022 - 14 dk Okuma Süresi

Hepsiburada komisyonları, ürün ve kategorilere göre değişiklik gösterir. Farklı komisyon oranlarının maliyetine göre fiyat politikanızı belirleyebilir ve bu sayede zarar etmeden satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Hepsiburada komisyonları her ne kadar biraz can sıkıcı olsa da platformun sayısız avantajı da vardır. 

Hepsiburada, Türkiye’de en köklü e-ticaret platformudur. Bu platformda 100 milyonun üzerinde ürün bulmak mümkündür. Aynı zamanda 32 farklı kategori seçeneğine sahip olduğu için neredeyse istediğiniz tüm ürünleri burada satabilirsiniz. Platformun aylık ziyaret sayısı 250 milyonun üzerindedir. Mağaza sayısı ise 82 bini geçmiş durumdadır. 

Hepsiburada’da satış yapmak hazır bir müşteri kitlesine ulaşmak açısından oldukça doğru bir adımdır. Aynı zamanda ödeme garantisi, satış sonrası destek gibi noktalarda da Hepsiburada son derece avantajlıdır.  

Hepsiburada Komisyonu Nedir?

Hepsiburada komisyonu, satış başına platformun sizden kestiği tutardır. Hepsiburada sizden mağaza açılışı için ödeme talep etmese de komisyon maliyeti olan bir platformdur. Bu maliyet tüm pazar yerlerinde karşınıza çıkar. Bu nedenle komisyon oranlarını caydırıcı bir faktör olarak görmekten ziyade bu oranları fiyatlarınıza nasıl yansıtacağınızı planlamalısınız. 

Hepsiburada komisyon oranlarını şu detaylara göre sınıflandırır:

  • Ana kategori
  • Kategori
  • Ürün grubu detayı

Platformun bu sınıflandırması aynı fakat farklı grupta yer alan ürünlerde fiyat farklılaşması olmasına neden olur. Komisyon tutarları yüzdelerine KDV değildir. Yani ödemeler KDV eklenerek yapılmalıdır. 

Hepsiburada Komisyonları Ne Kadar?

Hepsiburada komisyonları ürün gruplarında farklılaşır. Her online pazar yerinin komisyon hesabında dikkate aldığı kriter farklıdır. Bu nedenle Hepsiburada’da bazı ürünler için komisyon oranı yüksek bazıları içinse düşük olabilir. Platformda en yüksek komisyon oranına sahip olan ürün grupları şu şekilde sıralanabilir:

  • Dijital ve Güvence Paketleri(%20)
  • Notebook Çantası, Tablet Aksesuarları (%20)
  • Cep telefonu; Batarya, Yedek Parçaları, Kılıf, Oyun Aksesuarları ve Selfie Çubuğu
  • Dekorasyon. Tekstil Saklama Ürünleri(%22)
  • Çiçek Bakım-Bitki Yetiştirme(%20)

Yukarıdaki listede komisyon oranı %20 ve üzerinde olan ürün grupları verilmiştir. Buna göre cep telefonu aksesuarları, çiçek bakım ekipmanları, tablet aksesuarları gibi kategorilerde komisyon oranları yüksektir. 

Hepsiburada Giyim Kategorisi Komisyon Oranları

Giyim, e-ticarette en çok satışı yapılan ürün kategorilerinden biridir. Özellikle kadınlar, giyim ürünlerine yoğun talep gösterir. Satıcılar açısından da giyim ürünleri satmanın avantajlarından bahsedilebilir. Her zaman alıcısı bulunan bu kategoride Hepsiburada’nın uyguladığı komisyon oranları aşağıda verilmiştir.

Giyim
Bluz%18
Etek%18
Ceket%18
Pantolon%18
Gömlek%18
Tişört%18
Eşofman%18
Çocuk Giyim%18
Sweatshirt%18
Tayt%18
Şort%18
Mont%18
Kaban%18
Alt Giyim%18
Üst Giyim%18
İç Giyim%18
Çoraplar%18
Outdoor Giyim%18
Taraftar Giyim%18
Fitwear%18
Termal Eşofmanlar%18
Spor Şortu%18
Bisiklet Giyim%18
Spor Branşları Giyim%18
Bebek Giyim%18

Yukarıda görüldüğü üzere giyim ürünlerinde Hepsiburada tarafından standart bir komisyon oranı belirlenmiştir. Bu oran %18 olarak uygulanır. Bunun anlamı 100 TL tutarında bir giysi sattığınızda 18 TL komisyon ödeyeceğinizdir. 

Hepsiburada Bilgisayar Kategorisi Komisyon Oranları

Bilgisayar, Hepsiburada’da en çok satan ürünlerin başında gelir. Kullanıcılar Hepsiburada’yı genellikle elektronik ürünler satın almak için tercih eder. Bunlardan biri de bilgisayardır. İnternetten bilgisayar almak için kullanıcılar her zaman en güvendikleri platformları tercih eder. Hepsiburada; güvenli kargolama, sigorta ve satış sonrası destek süreçleri sayesinde pahalı bir ürün olan bilgisayarı satın almak isteyenlerin bir numaralı tercihidir.

Olaya satıcılar açısından baktığımızda ise bilgisayar satışı yapabilmek için belirli bir komisyon ödemesini göze almanız gerekir. Bu kategoriye ilişkin komisyon oranları tabloda gösterilmektedir.

Bilgisayar
Bilgisayar Bileşenleri
Taşınabilir Bilgisayar%6
Monitör PC(All In One)%6
Mini PC%6
Taşınabilir SSD%8,5
SSD%8,5
Ana Kart%8,5
Ekran Kartı%8,5
Ram%8,5
İşlemciler%8,5
Bilgisayar Kasaları%8,5
Barkod Etiketi%10
Ribon%10
Yazıcı Şeritleri%10
Ek Güvence Paketleri TV%15
Dijital Yayın Paketleri%15
Masaüstü Bilgisayar%7
Server%7
Projeksiyon&Aksesuarları
Projeksiyon Aksesuarları%12
Projeksiyon Cihazı%11
Yazıcılar&Aksesuarlar
Yazıcılar%8,5
Drum%12
Kartuş%12
Toner%12
Yazıcı Yedek Parça%12
Ağ/Modem, Akıllı Ev%10
Yazılım%10
Çevre Birimleri%10-12

Yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere bilgisayar kategorisinde yer alan ürünlerin komisyon oranları %6 ile %15 arasında değişiklik gösterir. Bu oranlara uygun şekilde fiyatlandırma yaparak komisyon tutarını müşteri ödemesine yansıtabilirsiniz. Bu noktada belirlediğiniz fiyatın sizi diğer satıcılara göre dezavantajlı konuma düşürmemesine dikkat etmelisiniz. 

Hepsiburada Cep Telefonu Kategorisi Komisyon Oranları

Cep telefonu tıpkı bilgisayar kategorisinde olduğu gibi sadece güvenilir satıcılardan alınabilecek bir üründür. Bu nedenle insanlar cep telefonu alırken genellikle Hepsiburada satıcılarına güvenir. Tabii bu noktada Hepsiburada’nın herhangi bir sorunda tüketiciyi mağdur etmeyeceğine dair duyulan inanç da önemli bir detaydır. Platformun satıcılar için öngördüğü cep telefonu komisyon oranları aşağıdaki tabloda yer alır. 

Cep TelefonuKomisyon Oranı
Android telefonlar%3
Iphone%3
Cep telefonları%3
İkinci el telefon%7
Tuşlu telefonlar%7
Tablet%4

Hepsiburada Mobilya Kategorisi Komisyon Oranları

Mobilya özellikle belirli sezonlarda satışı artan bir üründür. Yaz sezonunda yeni evlenen ve evini taşıyanların sayısının artması sayesinde mobilya satışlarında artış görülür. Siz de Hepsiburada üzerinden mobilya satmayı planlıyorsanız aşağıda yer alan tabloda komisyon oranları verilir. Bunun yanı sıra mobilya gönderiminde sağlam ve dayanıklı bir paketleme yöntemi tercih etmek de önemli bir detaydır.

MobilyaKomisyon Oranı
Dekorasyon 
Dekorasyon%22
Tekstil Saklama Ürünleri%22
Ofis Dekorasyon 
Ofis masası%18
Ofis sandalyesi%18
Bekleme koltukları%18
Ofis çöp kovası%18
Dosya dolapları%18
Ev Mobilya 
Mobilya%18
Koltuklar%18
Sandalyeler%18
Tabureler%18
Yatak Odası Takımları 
Yatak odası takımları%18
Genç odası takımları%18

Mobilya komisyon oranları da yukarıda gösterildiği şekilde %18 ve %22 olarak belirlenmiştir. Hepsiburada komisyonlarını daha detaylı bir biçimde incelemek için buradan ilgili tabloya ulaşabilirsiniz. 

Hepsiburada Komisyon Kesintileri Nasıl Tahsil Edilir?

Hepsiburada komisyon kesintilerinin tahsilatı vade tarihi geldikten sonra yapılır. Bazı ürün gruplarında vade tarihi teslimat tarihi+14 gün bazılarında ise teslimat tarihi+28 gün geçtikten sonra tahsilat yapılır. Bu süreler tamamlandığında komisyon kesintileri o ayki faturanıza yansıtılır. Toplam hak edişinizden toplam komisyon oranı mahsup edilir.

Komisyon kesintileri tahsilatının her ay tek seferde yapılması sayesinde farklı işlemleri muhasebeleştirmekle uğraşmanıza gerek kalmaz.

Hepsiburada Komisyon Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Hepsiburada komisyon hesaplaması yapmak için satacağınız ürüne ilişkin komisyon tutarını bilmeniz gerekir. Bu sayede hesaplamanızı yapabilirsiniz. Komisyon oranı hesaplama, satış fiyatı üzerinden yapılır. Örneğin 100 TL’lik bir bluz sattığınızı düşünelim. Bluz için uygulanan komisyon oranı %18 olduğu için Hepsiburada sizden 18 TL komisyon alır. 

Hepsiburada Komisyonu Nasıl Alınır?

Hepsiburada komisyonunun alınması için vade tarihinin gelmesi gerekir. Vade tarihinden sonra toplam hak edişiniz üzerinden kesinti yapılır. Yani Hepsiburada’ya ayrı bir komisyon ödemesi yapmanıza gerek yoktur. Doğrudan hak edişinizden kesinti yapıldığı için işiniz biraz daha kolaylaşır. 

Hepsiburada’da Satıcı Türlerine Özel Komisyon İndirimleri Var mı?

Hepsiburada satıcı türlerine özel komisyon indirimleri uygulayabilir. Hepsiburada’da mağaza açmak istediğinizde üç satıcı tipinden birini tercih etmeniz gerekir. Bunlardan ilki Standart Satıcı türüdür. Diğerleri ise Kadın Girişimci ve Hepsi Türkiye’den seçenekleridir. Bu üç satıcı tipi bazı özellikler yönüyle birbirinden ayrılır. Örneğin kadın girişimciler en az %51’i bir kadına ait olan firmaların yararlanabileceği bir mağaza türüdür. Bunun yanı sıra Hepsi Türkiye’den satıcıları yöresel ürünler satmak zorundadır. 

Standart Satıcı

Standart satıcı, kadın girişimci ve Hepsi Türkiye’den satıcıları dışında kalan kesimdir. Bu satıcılar, ilk satıcı kaydı oluşturdukları dönem kendilerine sağlanan ayrıcalıklardan yararlanabilir. Sonraki dönemlerde ise zaman zaman Hepsiburada’nın sunduğu fırsatlardan yararlanmaları mümkündür. 

Kadın Girişimci

Kadın girişimciler, en az %51 hissesi bir kadına ait olan şirketlerdir. Bu şirketler Hepsiburada’da kadın girişimci kaydı oluşturabilir. Kadın girişimcilere özel komisyon indirimleri uygulanır. Burada belirli bir satış tutarı öngörülmüştür. Bu tutar 50 bin TL’dir. Yani kadın girişimci 50 bin TL’lik bir satış hacmine ulaşana kadar %75’e varan komisyon indirimlerinden yararlanabilir. Aynı zamanda kadın girişimciler için ilk 6 ay ücretsiz kargo desteği de verilir. 

Hepsi Türkiye’den

Hepsi Türkiye’den yöresel ürünlerin satışını yapanlar için geçerli bir satıcı türüdür. Bu satıcılar yöresel gıda, tekstil ürünleri gibi şeyler satabilir. Bu satıcılara sabit komisyon oranları uygulayarak destek olan Hepsiburada bu sayede satışlarını artırmalarına yardımcı olur. Hepsi Türkiye’den satıcıları için komisyon oranı, belirlenen satış hacmine ulaşana kadar %1 ile sabitlenir. 

Hepsiburada’da Yeni Satıcılara Özel Komisyon İndirimleri Var mı?

Hepsiburada’da yeni satıcılara özel komisyon indirimleri vardır. Platformda satıcı kaydı oluşturmak için gerekli işlemleri tamamladığınızda size %30 komisyon indirimi hakkı tanınır. Bu sayede belirli bir satış hacmine ulaşana kadar ekstra maliyetlerin olumsuz etkilerinden kurtulabilirsiniz. Satıcılara özel indirimler sadece komisyon ile sınırlı değildir. Aynı zamanda 500 TL hediye sponsorlu reklam kredisi alma şansınız da vardır. 

Hepsiburada Kârlılığımı Nasıl Hesaplarım?

Hepsiburada kârlılık hesaplama için gider kalemlerine ilişkin maliyetlerin çıkarılması ve ardından hesaplama yapılması gerekir. Hesaplama sırasında satış fiyatından komisyonu, KDV tutarlarını, ürün maliyetini ve kargo masraflarını düşmelisiniz. Elde edeceğiniz sonuç sizin kârlılığınızı verir. 

Hepsiburada Kârlılığımı Nasıl Artırırım?

Hepsiburada kârlılığını artırmak için satışlarınızı profesyonel bir şekilde yürütmeli ve her zaman mağazanızla ilgilenmelisiniz. Hepsiburada mağazanız, herhangi bir şehrin bir sokağında bulunan mağazanızla aynı özeni ister. 

Hatta daha fazlasını da isteyebilir çünkü hiçbir şehirde, bir gün içerisinde milyonlarca kişinin sizin mağazanızı ziyaret etmesi mümkün değildir. Ancak söz konusu online ticaret olunca aynı gün milyonlarca kişi sizin ürünlerinize bakabilir. Bunun bilincinde olarak hareket ederseniz kârlılığınızı ciddi manada artırabilirsiniz. 

Reklam

Reklam vermek ürünlerinizi ve mağazanızı daha çok kişiye ulaştırmanızı sağlar. Hepsiburada reklam avantajlarından yararlanarak sıralamalarda daha üst sıralarda yer alabilirsiniz. Böylece daha fazla insanın dikkatini çekersiniz. 

SEO

SEO, kârlılığınızı artırmak için kullanacağınız yöntemlerden biri. SEO çalışmalarında kullanılabilecek en etkili yöntemlerden biri doğru anahtar kelimelerle ürün açıklamalarını hazırlamak. Bunun için ürününüzle ilgili anahtar kelimeleri Google Ads ve Semrush gibi ücretli araçlar kullanarak bulabilirsiniz. Bulduğunuz kelimeleri ürün adında, başlıklarda ve metin içerisinde kullanabilirsiniz. 

Profesyonel Mağaza Düzenlemesi

Profesyonel mağaza düzenlemesi satışlarınızı artırmanızı sağlayacak önemli ayrıntılardan biridir. Mağaza düzenlemesinde ilk başta görsellerinizi doğru seçmeniz önemlidir. Görsellerin çözünürlükleri yüksek olmalı ve her zaman ürünün özelliklerini yansıtmalıdır. Mümkünse farklı açılardan ürününüzü fotoğraflayarak kullanıcıya daha fazla fikir verebilirsiniz. Kıyafet ve takı kategorisinde yer alan ürünleri model üzerinde göstermeniz daha faydalı olur. 

  • Zamanında Kargolama

Zamanında kargolama müşteri memnuniyetini artırmanız ve her zaman olumlu yorumlar almanız için gereklidir. Belirlediğiniz tahmini kargolama sürelerini, alıcıya teslimat sürelerini de göz önünde bulundurarak oluşturmalısınız. Bu sayede müşterinizi çok fazla bekletmeden yeni ürününe kavuşturabilirsiniz. Belirli bölgeler için aynı gün kargo, hızlı kargo gibi seçeneklerden de yararlanabilirsiniz. 

  • Güçlü Müşteri İletişimi

Güçlü müşteri iletişimi özellikle mağaza puanınızı artırmak için önemlidir. Bu nedenle müşteriler tarafından size yöneltilen sorulara her zaman açıklayıcı cevaplar vermelisiniz. Aynı zamanda herhangi bir sorun durumunda her zaman çözüm odaklı olmalı ve nezaketinizi kaybetmemelisiniz. 

https://www.paytr.com/blog/hepsiburadada-satis-rehberi-4199

Hepsiburada’da Satıcı Olmak İçin Komisyon Dışında Ödemem Gereken Ücretler Var mı?

Hepsiburada’da satıcı olmak için ödemeniz gereken ücretlerin başında komisyonlar gelir. Bunun yanı sıra kargo tutarları, KDV gibi farklı ödeme kalemleriniz vardır. Satıcı kaydı oluştururken sizden herhangi bir ücret talep edilmez. Platformda ürün listelemek için de herhangi bir ücret alınmaz. 

Hepsiburada’da Satıcı Olmanın Avantajları Nelerdir?

Hepsiburada’da satıcı olmanın avantajları oldukça fazladır. Hepsiburada, güvenilir online alışveriş platformları arasında yer alır. Tüketiciler platforma duydukları güven sayesinde alışverişlerini gönül rahatlığıyla gerçekleştirir. Aynı zamanda ödemenizi zamanında alabilmeniz de platformun avantajlarından biridir. Satıcı olarak kendini geliştirmek isteyen kişilere platform bünyesinde eğitimler verilir. 

https://www.paytr.com/blog/hepsiburada-magaza-acma-rehberi-4052

HEPSİBURADA’DA SATIŞ YAPARKEN KENDİ E-TİCARET SİTENİZİ DE KURUN

E-ticaret sitesi kurmak kurumsal bir marka kimliğine sahip olmak ve bilinirliğinizi artırmak açısından avantaj sağlar. Kendi e-ticaret sitenize gelen müşteriler, her zaman sizin markanızla ve sizin ürünlerinizle ilgilenir. Bu sayede sadık bir müşteri kitlesi oluşturabilirsiniz. Online pazar yerlerinin yüksek komisyon oranlarından korunmak için de bir e-ticaret sitesi kurmanızda fayda vardır.

E-ticaret sitenizde güvenli bir ödeme yöntemi olarak her zaman PayTR’yi tercih edebilirsiniz. Bu sayede ödemelerinizi kolayca alabilir ve iş hacminizi her geçen gün daha da büyütebilirsiniz. Hepsiburada komisyonları gibi maliyetler kendi e-ticaret siteniz için söz konusu değildir. PayTR’nin uygun fiyatlı ödeme sistemi sayesinde harcamalarınız minimum düzeyde olur. 

Hepsiburada gibi online pazar yerlerinde satış yapmanın yanı sıra PayTR’nin avantajlarından kendi e-ticaret sitenizde de faydalanabilirsiniz. Düşük komisyon oranları sunan PayTR’nin sanal ödeme sistemini kendi e-ticaret sitenizde kullanarak maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

PayTR ile kendi e-ticaret sitenizde satış yapmak daha kolay hale gelir. PayTR her zaman en güvenilir ödeme sistemlerinden biridir. Bu sistemin pek çok avantajı vardır. Ayrı ayrı tüm bankaların ödeme sistemlerini sitenize kurmak yerine PayTR ile tüm ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Linkle ödeme, sanal POS, mobil POS gibi farklı ödeme seçenekleri sunan PayTR müşterilerinizin hangi ödeme yöntemini tercih edeceği konusunda özgür davranmasını sağlar. Bu sayede havale, EFT gibi ödeme seçeneklerini de müşterilerinize sunabilirsiniz. PayTR güvenilirlik yönüyle de oldukça ideal bir platformdur. Güvenilir bir altyapıya sahip olan PayTR sayesinde dolandırıcılık gibi olaylar yaşanmaz. 

Hepsiburada’da ödeyeceğiniz komisyon oranları ürün gruplarına göre değişiklik gösterir.

Hepsiburada komisyon oranları bazı ürün gruplarında %25’e kadar çıkabilir.

Hepsiburada’da toplam 32 kategori bulunur. Bu kategorilere uygun olacak şekilde dilediğiniz ürünleri satabilirsiniz.

Hepsiburada yeni satıcılarına özel %30 komisyon indirimi yapar. Aynı zamanda kadın girişimci ve Hepsi Türkiye’den satıcılarına özel indirimler uygulanır.

Hepsiburada’da mağazanıza gerekli özeni gösterirseniz yüksek kazanç elde edebilirsiniz.

Hepsiburada’da mağaza açmak için şirket kurmanız gerekir. Aksi takdirde satış yapamazsınız.

Benzer Blog İçerikleri İlginizi Çekebilir